Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

00:29 Βασική πηγή ευημερίας η υγεία, για Ευρωπαίους και Αμερικανούς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ευημερία εξαρτάται κυρίως από την καλή υγεία για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, την ίδια ώρα που για οικονομικούς λόγους όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη στερούνται……

ιατρικής φροντίδας, αποκαλύπτεται στο βαρόμετρο του Ινστιτούτου CSA για το Cercle Sante και Europ Assistance.

Η «καλή σωματική υγεία» είναι το πρώτο κριτήριο ευημερίας για το 67% των Αμερικανών και το 75% των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Ειδικά στην Ιταλία, το 95% των ερωτηθέντων έβαλε πρώτο απ΄όλα αυτό το κριτήριο. Το αντίστοιχο ποσοστά στην Ισπανία ήταν 82%, στην Σουηδία 81%, στην Τσεχία 78% και στην Γαλλία 73%.
Στην Βρετανία, το να «έχεις οικογένεια» (70%) ξεπερνά το να «έχεις καλή υγεία» (68%).
“Φαίνεται πως για την ευημερία και την ποιότητα ζωής, τα κριτήρια της υγείας και της προσωπικής ισορροπίας, όπως μια ευτυχισμένη οικογένεια, είναι περισσότερο σημαντικά για τους ερωτηθέντες από ό,τι τα υλικά αγαθά», υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης.
Από την δημοσκόπηση προκύπτει επίσης πως οι Αμερικανοί θεωρούν καλύτερη την δική τους ποιότητα ζωής σε σχέση με αυτή των Ευρωπαίων, με μέσο όρο 7,1/10 έναντι 5,2/10.
Η πρόοδος στον τομέα της υγείας είναι ο βασικός λόγος βελτίωσης της ευημερίας για το 75% των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, ενώ το Διαδίκτυο θεωρείται σημαντική αιτία για το 51% των Αμερικανών και για το 37% των Ευρωπαίων.
Το βαρόμετρο αυτό αποκαλύπτει επίσης πως όλο και περισσότεροι στερούνται φροντίδας στην Ευρώπη: 22% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ακύρωσαν ή ανέβαλαν κάποιο πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας στη διάρκεια της χρονιάς για οικονομικούς λόγους, έναντι 17% το 2011.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που στερήθηκαν ιατρικής φροντίδας καταγράφηκε στην Πολωνία (ποσοστό 41% έναντι 36% το 2011).
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα, το ποσοστό μειώθηκε στο 21% από 25% την περασμένη χρονιά.
Σχετικά με την ανάγκη να αυξηθούν οι εισφορές και οι φόροι ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για μια ισότιμη προσφορά υπηρεσιών υγείας, η δημοσκόπηση καταγράφει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις χώρες: από τη μια πλευρά αυτές που τάσσονται υπέρ της αύξησης, όπως η Σουηδία (77%), η Βρετανία (57%) και η Γαλλία (51%) και από την άλλη η Ισπανία (76%), η Ιταλία (75%) και η Τσεχία (70%) που είναι κατηγορηματικά αντίθετες.
Τέλος, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η τάση των οικογενειών να κρατούν στο σπίτι τους ηλικιωμένα άτομα και αυτά που έχουν ανάγκη φροντίδας αυξάνεται (74% στην Ευρώπη και 81% στις ΗΠΑ), καταγράφοντας σημαντική αύξηση ειδικά στην Αυστρία (6%) και στην Σουηδία (5%)
Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.500 πολιτών άνω των 18 ετών σε 10 χώρες, από τον Μάιο ως τον Ιούνιο του 2012.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou