Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

00:07 Πρόγραμμα μουσικοθεραπείας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αρχίζει το πιλοτικό πρόγραμμα της μουσικοθεραπείας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων με μια σημαντική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο….
Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων με θέμα «Μουσικοθεραπεία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων: Θεωρία και Πράξη».

Θα ομιλήσει η καθηγήτρια Μουσικοθεραπείας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ντόρα Ψαλτοπούλου, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της θα υλοποιήσει αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, παρεμβάσεις και συζήτηση. 

Στην έναρξη της ημερίδας θα εμφανιστεί η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» υπό τη διεύθυνση της κ. Λαμπρίδη Μαρία σε ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της πιλοτικής και πρωτοποριακής για την Ελλάδα συνεργασίας μεταξύ του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται μια τέτοια συνεργασία με στόχο τη βελτίωση της υγείας των Περιθαλπόμενων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων αλλά και τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό-πιλοτικό πρόγραμμα που για πρώτη φορά Θεραπευτήριο της Ελλάδος υλοποιεί.

Ποσοτική έρευνα έδειξε ότι η μουσικοθεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχοσωματικής κατάστασης του ανθρώπου ανεξάρτητα από την παθολογία του ή/και την συμμετοχή του σε άλλες θεραπείες, και ότι όσο πιο βαριά είναι η αρχική κατάσταση του ανθρώπου τόσο μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η βελτίωση μέσα από τη Μουσικοθεραπεία.

Η Μουσικοθεραπεία, μια καινοτόμος θεραπεία, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει επίσης δρόμους για περαιτέρω επιστημονική και κλινική έρευνα, καθώς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη επαγγελμάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους και ευεργέτες του Θεραπευτηρίου καθώς επίσης και σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας και της αποκατάστασης στο νομό Τρικάλων.

Πρόγραμμα

12:00 : Διάλεξη της καθηγήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ντόρας Ψαλτοπούλου με θέμα «Μουσικοθεραπεία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων»
Χαιρετισμοί – Παρεμβάσεις – Συζήτηση
Συναυλία της Σχολικής Χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» υπό τη διεύθυνση της κ. Λαμπρίδη Μαρία.
14:00 – 17:00 : Εργαστήριο μουσικοθεραπείας το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στο προσωπικό του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα και στο πρώτο μέρος της μπορούν να απευθύνονται για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 24313-50917, 24313-50915, 24310-88320, 2431350912 και στο Email : xpt.dioikitis@0953.syzefxis.gov.gr

Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 12:00.                                                                                    


zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika