Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

​Κανέλα:Για την μείωση της αρτηριακής πίεσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kanela

Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και έχει ωραία γεύση!

Προσθέστε αυτή την κοινή σούπερ τροφή στον καφέ σε γλυκά και σε ορισμένα φαγητά.

Μπορείτε να τη δοκιμάσετε στο μπολ με τα δημητριακά σας και στον πρωινό καφέ.

Τα οφέλη της είναι πάρα πολλά. 
Η κανέλα είναι ο αποξηραμένος φλοιός του φυτού Cinnamomum verum.

Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα περιέχει μόλις έξι θερμίδες, αλλά περιέχει μία μεγάλη ποσότητα της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης του μαγγανίου, ένα ορυκτό που ενεργοποιεί ένζυμα κλειδιά σε όλο το σώμα μας.

Τα οφέλη της όμως δεν σταματούν εκεί.
Η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν στο τσάι, λένε οι ειδικοί που εξετάζουν το μπαχαρικό αυτό.

Συστατικά της κανέλας λειτουργούν ως ενισχυτικά της ινσουλίνης, και είναι αντιοξειδωτικοί και αντιφλεγμονώδες παράγοντες.

Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη της κανέλας είναι ο ρόλος της στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Διατροφής και Διαιτολογίας έδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν προσθέσει κανέλα στο πρωινό τους είχαν μειωμένο επίπεδο σακχάρου στο αίμα δύο ώρες αργότερα σε σύγκριση με αυτούς που δεν είχαν προσθέσει κανέλα.

Επίσης η κανέλα βοηθά στη γνωστική βελτίωση, σύμφωνα με έρευνα οι άνθρωποι που κατανάλωναν κανέλα είχαν καλύτερη μνήμη στην εργασίας τους.

Είναι ένα από τα τρόφιμα που αυξάνουν τη μνήμη.
Και κάτι ακόμη. Μία μικρή ποσότητα κανέλας ανακουφίζει τις κράμπες περιόδου στις γυναίκες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα.
Προσθέστε λίγη το πρωί στο νερό με λεμόνι ή στο τσάι σας.
Ρίξτε λίγη επάνω στο φρέσκο κομμένο μήλο ή αχλάδι όπως και στο απλό ποπ κορν.

Προσθέστε ένα κουταλάκι στα δημητριακά ή στο τυρί cottage για να δώσετε μία γλυκιά γεύση χωρίς όμως ζάχαρη.
Αφήστε στην κατσαρόλα σας να βράσει, μαζί με το κοκκινιστό κρέας ένα ραβδί κανέλας.

Όπως επίσης σε ένα πιάτο με κάρυ ή μαρινάδα, η κανέλα θα προσθέσει το άρωμά της.

Να και μία ωραία συνταγή με ψημένους ξηρούς καρπούς και κανέλα.

Υλικά:
2 φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:
Ανακατέψτε την κανέλα, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε το μέλι και το λάδι και στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς.
Ψήστε σε ταψί με λαδόκολλα για 15 με 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς ανακατεύοντας μία φορά.
Θα τους λατρέψει όλη η οικογένεια.

ΠΗΓΗ: www.diet4me.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea