Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Όχι στην πλήρη απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

70CC6D6DA03A24C852FFFA2BE8DC78E0

Γεωργιάδης: Η τιμή τους στη χώρα μας είναι χαμηλή

Την αντίθεσή του στην πλήρη απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η τιμή τους στη χώρα μας είναι χαμηλή.«Η γενική εικόνα είναι, ότι εάν το κίνητρο μας είναι η τιμή, για την είσοδο των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, προφανώς κάνουμε λάθος, γιατί η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι κατά 50% χαμηλότερη σε σχέση με την Ευρώπη σύμφωνα με το IMS (IMS Institute for Healthcare Informatics.).

Πλήρης απελευθέρωση όπως την εννοούν ορισμένοι έχει γίνει μόνο σε μια χώρα» είπε ο κ.Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλήρης συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Θα πάμε από κοινού να μιλήσουμε με την τρόικα. Υπάρχουν διάφορα σενάρια» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία θα ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

«8.500 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ τίθενται σε διαθεσιμότητα, όλοι θα πρέπει να επιλέξουν το δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα, και σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάνει την αίτηση, για να ξέρουμε τα κενά που δημιουργούνται και να τα καλύψουμε άμεσα» δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika