Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Όσα δεν ξέρατε για τα conditioner

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Όσα δεν ξέρατε για τα conditioner

Όσα δεν ξέρατε για τα conditioner

Όμως για τις περισσότερες, είναι άγνωστη η λειτουργικότητά τους και το κατά πόσο μπορούν να αποδυναμώσουν ή να ενδυναμώσουν τα μαλλιά.
Εδώ, θα ανακαλύψετε τον κρυμμένο κόσμο των hair conditioner, και θα συναντήσετε μυστικά για το αγαπημένο προϊόν  των γυναικών.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για styling
Η εφαρμογή του conditioner, μπορεί να σας ωφελήσει είτε μέσα, είτε έξω από το ντους. Πιο συγκεκριμένα, αν θέλετε να δημιουργήσετε χαλαρές μπούκλες, όπως όταν ήσασταν στην παραλία, δεν χρειάζεται παρά να βάλετε λίγη ποσότητα από το conditioner της αρεσκείας σας στις άκρες των μαλλιών σας, ενώ αυτά είναι νωπά.

 

Όσα δεν ξέρατε για τα conditioner

Ενυδατώνουν τους θύλακες της τρίχας
Κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών, οι άκρες των μαλλιών έχουν την τάση να ξηραίνονται. Γι αυτό μια φορά το μήνα, μπορείτε να εφαρμόζετε μια μάσκα conditioner, απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας, προκειμένου να αποφευχθεί η ξηρότητα και να αποκτήσετε μαλακά, ενυδατωμένα μαλλιά.

Βάλτε πρώτα conditioner και μετά σαμπουάν
Αν και ακούγεται περίεργο, το να χρησιμοποιείτε το conditioner πριν από το σαμπουάν, ωστόσο αυτή η τακτική, βελτιώνει το σώμα της τρίχας. Οι ειδικοί λένε ότι τις περισσότερες φορές, το conditioner, δεν αφαιρείται τελείως από τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Έτσι, η τρίχα βαραίνει και χάνει τον όγκο της και την φυσική της ελαστικότητα.

 

Όσα δεν ξέρατε για τα conditioner

Μερικά conditioner μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά σας
Ο ρόλος του conditioner, είναι να κάνει τα μαλλιά λαμπερά και να τους προσφέρει θρεπτικά συστατικά. Όμως, τα προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη, ξεγυμνώνουν την τρίχα από τα θρεπτικά συστατικά της. Γι’ αυτό, αναζητείστε προϊόντα που είναι silicone-free.

Μην εφαρμόζετε στις ρίζες
Μια από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή conditioner είναι να αποφεύγεται να έρχεται σε επαφή με τις ρίζες. Ο σωστός τρόπος είναι, να βάζετε πρώτα στις άκρες και στη συνέχεια να ανεβαίνετε  κατά μήκος των μαλλιών, μέχρι τη μέση τους.

Μαρκέλλα Κουτσομιχάλη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea