Newsitamea.gr
AMEA news

Ψηφιακές υπηρεσίες για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK



Η παρουσίαση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΕΛΕΠΑΠ, οι οποίες απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία καθώς και τις οικογένειές τους,

πραγματοποιήθηκε 11/01/2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.


Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες προσφέρουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης πολιτών και συνεργαζόμενων προνοιακών φορέων, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υπηρεσίες αποκατάστασης, για παιδιά καιοικογένειες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές και υπηρεσίες που ανέπτυξε η ΕΛΕΠΑΠ είναι :

i. Διαδικτυακή Πύλη, η οποία προσφέρει ενημερωτικό και επιστημονικό περιεχόμενο σχετικά με θέματα κινητικής αναπηρίας και αναπτυξιακών δυσκολιών, ενώ παράλληλα επιτρέπει την παροχή μιας σειράς προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών (υποβολή αιτημάτων στο εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ, συμμετοχή σε προγράμματα τηλε-εκπαίδευσης, συμμετοχή σε ηλεκτρονικό forum κ.λπ.)

ii. Πρότυπο Τηλεματικό Κέντρο, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε έγκυρο επιστημονικό και ενημερωτικό περιεχόμενο, καθώς και τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και αιτημάτων μέσω τηλεφώνου.

iii. Ηλεκτρονικά συστήματα Τηλε-εκπαίδευσης και Τηλεδιάσκεψης τα οποία σταδιακά θα επιτρέψουν την παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και τηλε-αποκατάστασης.

iv. Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής, αξιολόγησης και εκτίμησης της εξέλιξης των προγραμμάτων αποκατάστασης, το οποίο ενισχύει τηναποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που υλοποιεί η ΕΛΕΠΑΠ Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός ΓραμματέαςΜέσων Ενημέρωσης, καλωσορίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο και τουςφίλους της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και πλήθος κοινού και δημοσιογράφων που ήτανπαρόντες στην εκδήλωση.

Η κα. Μαριάννα Μόσχου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑΠ, πραγματοποίησε μία σύντομη αναδρομή στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ από το 1937 μέχρι και σήμερα, εστιάζοντας στις υπηρεσίες αποκατάστασης που έχει προφέρει η ΕΛΕΠΑΠ στα 75 χρόνια δράσης της, σε χιλιάδες παιδιά.

Η Δρ. Χρισταλένα Κατάμμη, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ και συντονίστρια του έργου, παρουσίασε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, την επίδειξη των οποίων έκανε ο Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, μέλος της αναδόχου Ένωσης Εταιριών SYSTEMA-MENTORING-MAGNUM OPUS.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ, υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών και Τεχνολογικών Υποδομών και Υπηρεσιών Τηλεματικής και Τηλεδιάσκεψης για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των προγραμμάτων αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με την ΕΛΕΠΑΠ

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση κ.λπ.

Η ΕΛΕΠΑΠ σήμερα λειτουργεί 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα σε άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο), στελεχωμένη με υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης προσωπικό. Εφαρμόζει ολιστική προσέγγιση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ανταποκρινόμενη σε όλες τις εξελικτικές ανάγκες του κάθε παιδιού: ψυχοκινητική ανάπτυξη, λειτουργικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση, ενίσχυση κοινωνικών και μαθησιακών –σχολικών δεξιοτήτων, υποστήριξη στη σχολική και κοινωνική ένταξη και αντιμετωπίζει την ανάπτυξη ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία.

Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής – προσχολικής ηλικίας, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

* Περισσότερα στοιχεία για την ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και για το έργο «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών και Τεχνολογικών Υποδομών και Υπηρεσιών Τηλεματικής και Τηλεδιάσκεψης για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των προγραμμάτων αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ» μπορείτε να αναζητήσετε στη διεύθυνση: www.elepap.gr

ΑΠΟ http://ygeia.tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea