Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Χοληστερίνη: Κατάργηση των «ορίων» και πρόληψη μέσω στατινών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9876

Χοληστερίνη: Κατάργηση των «ορίων» και πρόληψη μέσω στατινών

Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο διαχείρισης της υψηλής χοληστερίνης, μετά τις πρόσφατες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Αυτό επισήμανε ο Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών κ. Δημήτριος Ρίχτερ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την οργάνωση του 29ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την  Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 25 και 26 Απριλίου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Δημήτριος Ρίχτερ αναφέρθηκε  στις  πρόσφατα δημοσιευμένες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και τις διαφορές τους από τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας τις ίδιες μελέτες και αναλύοντας τα ίδια δεδομένα τίθενται άλλα όρια για την πίεση στους Αμερικάνους και άλλα στους Ευρωπαίους, γεγονός που οδηγεί σε απόλυτη σύγχυση τον μέσο ιατρό που προσπαθεί να καταλάβει πως θα ρυθμίσει τον ασθενή του.

Και στις Αμερικανικές όπως και στις Ευρωπαϊκές οδηγίες, υπάρχει συμφωνία ως προς τον απαραίτητο ρόλο που παίζει η σωματική δραστηριότητα και η μεσογειακή διατροφή στην μείωση των νοσημάτων του καρδιαγγειακού.

Όσον αφορά τη χοληστερόλη αλλάζει τελείως ο τρόπος σκέψης των αμερικανών καταργώντας τις τιμές στόχο στη χοληστερόλη και  συστήνοντας μόνο στατίνες σε μεσαία ή υψηλή δόση, οδηγώντας σε ένα πολύ μεγαλύτερο νούμερο ανθρώπων που θα λάβουν θεραπεία στην πρωτογενή πρόληψη.

Πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea