Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο της Θήβας

ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο της Θήβας
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο της Θήβας

ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο της Θήβας

 

Με καθολική συμμετοχή Θηβαίων και Βοιωτών πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, το Πανεπαρχιακό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή:

«Όλοι μαζί, ο Δήμαρχος Θηβαίων, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμος ο Εκκλησιαστικός Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Φορείς, Σύλλογοι, Σωματεία της Θήβας και της Βοιωτίας, Σχολεία, Δήμαρχοι της Βοιωτίας και δημότες ένωσαν τη φωνή τους και έστειλαν, από την Κεντρική Πλατεία Θήβας, την απάντηση ότι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καταδικάζοντας την απαράδεκτη κατάργηση της νομικής προσωπικότητας και αυτονομίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, που οδηγεί στην αδυναμία λήψης αποφάσεων από διοίκηση εντεταλμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες δημόσιας υγείας της πόλης και της περιοχής.

Καταδικάζοντας την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου όσον αφορά τις εφημερίες, τα υλικά που είναι αναγκαία για την επαρκή και πλήρη λειτουργία του και τη διαπιστωμένη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που οδηγεί σε διακινδύνευση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και σε μη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και των χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή.

Απαιτώντας την άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας σε τακτικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (διοικητικό και βοηθητικό) και την ανάκληση της υπουργικής απόφασης με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του Γ.Ν. Θήβας».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα το νοσοκομείο Θήβας μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας. Η ΟΕΝΓΕ μάλιστα είχε προκηρύξει απεργία για τις 17 Απριλίου, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προχώρησε σε εξάωρη στάση εργασίας.

 

 

Για την ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις εδώ και τώρα στα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση.  Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Δημάρχου, στην οποία περιγράφονται και όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος.

 

 

 

 

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Προειδοποίηση από σεισμολόγους: «Αυτό το ρήγμα μπορεί να φέρει μεγάλο σεισμό, θα είναι 7 με 8,2 Ρίχτερ» – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika