Newsitamea.gr
ΒΙΝΤΕΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φωτοστέφανο για τυφλά σκυλιά, τους ¨ανοίγει¨ το δρόμο και πάλι προς την ελευθερία!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ακούγεται περίεργο και όμως είναι μια νέα ανακάλυψη, που έκανε μια ιδιοκτήτρια σκυλου, η Sylvie Bordeaux. Έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατοικίδιο , τον Muffin, ο οποίος πριν από ένα χρόνο έχασε την όραση του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει να πέφτει πάνω σε τοίχους και κάθε μορφής εμπόδια που δε μπορούσε να αντιληφθεί πλέον. Ο καταρράκτης μπορεί να του στοίχισε την όραση του, όμως χωρίς να βλέπει είχε το μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει κάποιο ατύχημα επίσης.

Κάπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα στη Sylvia, μέσα από όλη αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση: να κατασκευάσει ένα φωτοστέφανο για μικρά και μεγάλα σκυλιά! Όπως αυτό θα περιβάλλει το κεφάλι τους, κτυπάει πρώτα αυτό σε φυσικά εμπόδια όπως τοίχους, έπιπλα ή δέντρα από ότι θα χτυπούσε η μουσούδα ή το κεφάλι του σκύλου. Έτσι αντιλαμβάνεται ότι κάτι υπάρχει εκεί και αλλάζει πορεία. Μάλιστα μετά από λίγο καιρό ο Muffin έχει συνηθίσει και περπατά με αυτό, ίσως λίγο πιο αργά από παλιά, όμως είναι αυτόνομος και γεμάτος αυτοπεποίθηση πάλι.

halo

Για τα μικρά σκυλιά το έχει φτιάξει σε σχήμα φωτοστέφανου και με φτερά αγγέλου(αυτό εξηγεί και το όνομα) και για τα μεγαλύτερα, για να δείχνουν πιο δυνατά σε σχέδιο όπως η στολή ενός παίκτη ράγκμπι.

Σε τι άλλο μπορεί να βοηθήσει αυτή η ανακάλυψη; Πολλά τυφλά σκυλιά που βρίσκονται σε καταφύγια, κάθε χρόνο θανατώνονται σχεδόν όλα, γιατί κανείς δε πρόκειται να τα υιοθετήσει πλέον! Εάν φορούν το φωτοστέφανο, θα κερδίζουν πρώτα την προσοχή των θετών γονέων, ώστε να πάρουν σπίτι τους ένα ανάπηρο σκύλο και να μην είναι πλέον παραμελημένα!

Η υπερβολική αγάπη και το ενδιαφέρον μιας γυναικάς για το σκύλο της, έδωσε λύση σε χιλιάδες σκυλιά και ιδιοκτήτες σκύλων, με παρόμοιο πρόβλημα. Φανταστείτε ο καθένας από εμάς, να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον σε κάθε μορφή αναπηρίας γύρω μας: ο κόσμος μας θα ήταν πιο φωτεινός, για ανθρώπους και ζώα με αναπηρία, έστω και αν δε θα μπορούσαν να το δουν!

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: dailymail.co.uk

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika