Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φάτε ομελέτα με σπανάκι και αυγά για να… οδηγείτε συνετά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Φάτε ομελέτα με σπανάκι και αυγά για να... οδηγείτε συνετά!

Φάτε ομελέτα με σπανάκι και αυγά για να… οδηγείτε συνετά!!!

 

Μια θρεπτική ουσία που περιέχεται στο σπανάκι και τα αυγά, θα μπορούσε να βοηθήσει στην όξυνση των αντανακλαστικών και ως εκ τούτου στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Αυτό αναφέρει μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Leiden και το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η οποία πραγματοποίησε μια μελέτη σχετικά με τον αντίκτυπο της πρόσληψης τυροσίνης, ενός θρεπτικού συστατικού που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το σπανάκι, τα αυγά, το τυρί και η σόγια.

Για την έρευνά τους, οι επιστήμονες εξέτασαν τους χρόνους αντίδρασης των συμμετεχόντων σε μια οθόνη υπολογιστή. Κάθε φορά που ένα πράσινο βέλος εμφανιζόταν, έπρεπε να πατούν το αντίστοιχο κουμπί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Τα κουμπιά έπρεπε να ταιριάζουν με την κατεύθυνση του βέλους -είτε αριστερά είτε δεξιά. Όταν εμφανιζόταν κόκκινο βέλος, οι συμμετέχοντες δεν έπρεπε να κάνουν τίποτα.

Στη μελέτη έγιναν δύο δοκιμές: στη μία περίπτωση, δόθηκε στους συμμετέχοντες εμπλουτισμένος με τυροσίνη χυμός πορτοκαλιού, πριν τη δοκιμασία και στην άλλη, ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού που περιείχε εικονικό φάρμακο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες έδειξαν βελτιωμένα αντανακλαστικά μετά την κατανάλωση του χυμού πορτοκαλιού με τυροσίνη.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η αυξημένη πρόσληψη πλούσιων σε τυροσίνη τροφών και συμπληρωμάτων, θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, βελτιώνοντας τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών στο φρενάρισμα.

Τα χαμηλά επίπεδα τυροσίνης επίσης, συνδέονται με τα χαμηλότερα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και απάθεια.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στο περιοδικό Neuropsychologia.

Η έρευνα προέρχεται από το ίδιο πανεπιστήμιο που δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις της τρυπτοφάνης, που βρίσκεται επίσης στη σόγια, τα αυγά, το σπανάκι και τα ψάρια.
clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika