Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Φάκελοι με τέσσερις παράνομες υιοθεσίες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

590_46a3bd09cc1eb78adc7316ec2e2b34e9

Φάκελοι με τέσσερις παράνομες υιοθεσίες

Τέσσερις φάκελοι με έγγραφα, από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών βρεφών και βρέθηκαν από την αστυνομική έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο του δικηγόρου του Βόλου ο οποίος συμμετείχε στο κύκλωμα αγοραπωλησιών βρεφών στον Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή, ερευνώνται από τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με το Εθνος.

Και οι τέσσερις υιοθεσίες βρεφών, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Γ. Ταμβάκη, έγιναν στη διάρκεια του 2013, στις τρεις περιπτώσεις με βιολογικούς γονείς των υιοθετούμενων τέκνων Βούλγαρους και Ελληνες στην τέταρτη.

Στο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Αστυνομία συμμετείχαν μια 24χρονη μητέρα ενός βρέφους που το έδωσε για αγοραπωλησία, ένας 40χρονος που την έφερε έγκυο από τη Βουλγαρία και η 66χρονη μητέρα του που τη φιλοξένησε στον Αλμυρό, ένας 45χρονος που είχε τον ρόλο του μεσάζοντος και η 33χρονη σύζυγός του καθώς και ο δικηγόρος του Βόλου.

Εκτός από τους παραπάνω στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιελήφθη και ο 62χρονος υποψήφιος πατέρας, πρώην λιμενικός και νυν επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία.

Σε ό,τι αφορά τον 45χρονο, ο οποίος αποτέλεσε τον ενδιάμεσο κρίκο για την αγοραπωλησία και την 33χρονη σύζυγό του, φέρεται να έχουν επιλέξει ως… επάγγελμα την αγοραπωλησία βρεφών. Είναι τα ίδια πρόσωπα που είχαν συλληφθεί και τον Μάρτιο 2006 στον Αλμυρό, τη στιγμή που παρέδιδαν ένα βρέφος σε μια… γυναίκα αστυνομικό, η οποία προσποιήθηκε μια άτεκνη γυναίκα. Ολοι οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση που οδήγησε την Αστυνομία στην εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο υποψήφιο πατέρα με τον 45χρονο Βούλγαρο, που είχε τον ρόλο του «μεσάζοντος».

Η συμφωνία

Ο υποψήφιος πατέρας τότε εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο 40χρονος Βούλγαρος, μέλος του κυκλώματος, πήγε στη Βουλγαρία, παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του, τη μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού και τη φιλοξένησε στο σπίτι του.

Η 24χρονη στις 5 Ιανουαρίου μπήκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι στον Αλμυρό για να ακολουθήσει στις 16 Ιανουαρίου η επαφή με τον 62χρονο υποψήφιο πατέρα και να ακολουθήσουν οι συλλήψεις από την Αστυνομία.

 

Πηγή: Εθνος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea