Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Το φάρμακο της χοληστερίνης που νικά τον καρκίνο του μαστού!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

breast cancer

Το φάρμακο της χοληστερίνης που νικά τον καρκίνο του μαστού!

Μπορούν τα φάρμακα της χοληστερίνης, να μας βοηθήσουν στην αποφυγή καρκίνου του μαστού; Κι όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν σε νέα έρευνα πως υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ της ασθενείας και της υψηλής χοληστερόλης!

Πάνω από 600.000 γυναίκες πήραν μέρος στη μελέτη που έγινε στη Βρετανία. Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως όσες είχαν υψηλά επίπεδα λίπους στο αίμα τους, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού! Αν και η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο για να κατηγορήσουμε τη χοληστερίνη ότι ευθύνεται για αυτό, όμως είναι τόσο βάσιμα τα στοιχεία που σίγουρα υπαγορεύουν περαιτέρω έρευνα.

Αν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει τέτοια αλληλουχία μεταξύ τους, τότε η σκέψη των ερευνητών καταλήγει στο δεδομένο: να χρησιμοποιηθούν οι στατίνες ως φάρμακο πρόληψης του καρκίνου του μαστού. (Τα φάρμακα που χορηγούνται για την μείωση της αυξημένης χοληστερίνης ονομάζονται στατίνες. Αναστέλλουν τη δράση ενός ενζύμου στο ήπαρ και προκαλούν μείωση της χοληστερίνης του αίματος.)

Μπορεί άραγε ένα φάρμακο αξίας 2 λιρών(3 ευρώ περίπου) να είναι το χάπι κάθε γυναίκας, ώστε να προλάβει τον καρκίνο; Στη Βρετανία οι στατίνες είναι από τα πιο διαδεδομένα φάρμακα το τελευταίο διάστημα και εάν επικυρωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, αναμένεται να κορυφωθεί η κυκλοφορία του παντού!

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: Dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika