Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Το φάρμακο της χοληστερίνης που βοηθά στη γρήγορη επούλωση!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

after surgery

Το φάρμακο της χοληστερίνης που βοηθά στη γρήγορη επούλωση!

Ο χρόνος ανάρρωσης μετά από μια εγχείρηση μπορεί ενδεχομένως να μειωθεί σε ασθενείς που λαμβάνουν στατίνες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη φλεγμονώδη ανταπόκριση του οργανισμού μειώνοντας την ποσότητα χρόνου που χρειάζονται να επουλωθούν οι μετεγχειρητικές τομές. Αυτό φάνηκε να ισχύει, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με επιπλοκές στην επούλωση.

Ο Dr. Gerard Fitzmaurice, του Our Lady’s Children’s Hospital στο Δουβλίνο, δήλωσε ότι οι στατίνες είναι από τα πιο ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα στον κόσμο. Ενώ συνήθως χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της υψηλής χοληστερόλης, ερευνητές εξέτασαν τα οφέλη τους σε άλλες παθήσεις, όπως σοβαρές λοιμώξεις ή μετά από μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν υπάρχοντα στοιχεία για τις στατίνες. Ανακάλυψαν ότι οι στατίνες μείωσαν το χρόνο που χρειάζεται η ανάρρωση από την εγχείρηση από περίπου 19 ημέρες σε 13, σύμφωνα με την έρευνα.

After Surgery21

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι στατίνες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την επούλωση των πληγών σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε οποιαδήποτε εγχείρηση συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερα σημάδια, δήλωσαν.

Αν και το γενικό ποσοστό των λοιμώξεων στις πληγές του θώρακα είναι χαμηλό, η ταχύτερη επούλωση θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν αργή επούλωση λόγω νόσων.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika