Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το ιδανικό βραδινό σνακ για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το ιδανικό βραδινό σνακ για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

Το ιδανικό βραδινό σνακ για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!!!

 

Αν νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι αλλά δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, μπορεί να έχει αποσυντονιστεί το βιολογικό ρολόι του οργανισμού σας.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Reports δείχνει ότι μπορούμε να συγχρονίσουμε και πάλι το εσωτερικό μας ρολόι με τη βοήθεια της διατροφής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yamaguchi της Ιαπωνίας υποστηρίζουν ότι το μυστικό κρύβεται σε ένα σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Πώς ακριβώς βοηθούν οι υδατάνθρακες; Στο πλαίσιο δοκιμής που έκαναν σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παραγωγή ινσουλίνης επηρεάζει τη λειτουργία του γονιδίου PER2, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της χαλάρωσης και του ύπνου.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι τα συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή ινσουλίνης βοηθούν επίσης στον καλύτερο έλεγχο του βιολογικού ρυθμού.

Καθώς οι υδατάνθρακες είναι το κατ’ εξοχήν συστατικό που ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης, ένα σνακ όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χαμηλών λιπαρών, τα κεράσια ή το γιαούρτι είναι ιδανικές επιλογές για να κοιμηθούμε καλύτερα, να χορτάσουμε αλλά να μη φορτωθούμε περιττές θερμίδες.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou