Newsitamea.gr
ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το «ελληνικό φιλότιμο» συγκινεί τους χρήστες του διαδικτύου.. Ένα εκπληκτικό βίντεο που πρέπει ΝΑ ΔΕΙΤΕ !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9561

Το «ελληνικό φιλότιμο» συγκινεί τους χρήστες του διαδικτύου.. Ένα εκπληκτικό βίντεο που πρέπει ΝΑ ΔΕΙΤΕ !

Μία ταινία μικρού μήκους προσπαθεί να εξερευνήσει τη σημασία της ελληνικής λέξης «φιλότιμο», λέξη που όμοιά της δεν υπάρχει σε κανένα άλλο λεξικό.

Πώς θα περιέγραφες τη λέξη φιλότιμο στους ανθρώπους του εξωτερικού που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα; Πώς θα μπορούσες να μεταφέρεις σε λόγια τις εικόνες που έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι το ελληνικό φιλότιμο; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει και το ταινιάκι μικρού μήκους «The Greek Secret» που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό «The Washington Oxi Day Foundation» και τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου συγκινώντας και ανυψώνοντας το ελληνικό μας αίσθημα.

Σε αυτήν την ταινία μικρού μήκους, 29 διεθνούς φήμης Έλληνες που έχουν διαπρέψει στους τομείς της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης, κάνουν μία προσπάθεια να περιγράψουν τη λέξη «φιλότιμο» ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της ετυμολογίας.

 

[youtube id=”aXPJNDVfBgU” width=”620″ height=”360″]

 

Μία συγκινητική αρχή που υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τη συνεισφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη, εξέλιξη και πρόοδο του πολιτισμού, της οικονομίας, της κοινωνίας, της δικαιοσύνης, των γραμμάτων και των επιστημών, προδιαθέτει για ένα βίντεο-ύμνο στο ελληνικό γίγνεσθαι. Δεν πρόκειται για μία ακόμη φιλελληνική προσπάθεια αλλά για μία προσπάθεια να ορίσει η Ελλάδα ξανά τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη.

Μετά τα απανωτά χτυπήματα στη δημόσια εικόνα της χώρας μας τόσο μέσα από την οικονομική κρίση όσο και μέσα από τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που την ήθελαν να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου με αρνητικό αντίκτυπο, η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους, καλεί εμμέσως πλην σαφώς του φίλους και εχθρούς της Ελλάδας, να επαναπροσδιορίσουν την εικόνα τους για τη χώρα και να θυμηθούν τη σπουδαία συνεισφορά της στη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα.

Αν σας ζητούσαν να μιλήσετε για το «ελληνικό φιλότιμο» ποιες εικόνες θα ξυπνούσαν πρώτες στο μυαλό σας; Παρακολουθείστε το βίντεο και απαντάτε μετά.

 

ΠΗΓΗ:www.pathfinder.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika