Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ ΥΓΕΙΑ NEWS

Το γέλιο παραλίγο θα κόστιζε τη ζωή σε 6χρόνο κοριτσάκι!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

A_young_pretty_girl_laughs

Το γέλιο παραλίγο θα κόστιζε τη ζωή σε 6χρόνο κοριτσάκι!

Λένε πως το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Αλλά τι γίνεται όταν το γέλιο είναι νόσος; Για 6χρονο κορίτσι από τη Βολιβία, που υπέφερε από ανεξέλεγκτες κρίσεις γέλιου, το γέλιο ήταν σύμπτωμα σοβαρού εγκεφαλικού προβλήματος. Ωστόσο, οι γιατροί διέγνωσαν αρχικά το παιδί με ‘’ακατάλληλη συμπεριφορά.’’

Ο γιατρός του δήλωσε ότι ο κόσμος το θεωρούσε κακομαθημένο ή τρελό. Ωστόσο, ανακάλυψε ότι η αληθινή αιτία των κρίσεων γέλιου του κοριτσιού ήταν ένας όγκος στον εγκέφαλο. Γελαστικές κρίσεις είναι μια μορφή επιληψίας σχετικά σπάνια, δήλωσε ο Dr. Solomon Moshé, του Albert Einstein College of Medicine, στη Νέα Υόρκη.

Οι γιατροί με απεικονιστικές εξετάσεις διαπίστωσαν αμάρτωμα (καλοήθη όγκο) στον εγκέφαλο του μικρού κοριτσιού. Το αφαίρεσαν χειρουργικά και τώρα το κορίτσι είναι υγιές. Σταμάτησε το ανεξέλεγκτο γέλιο και τώρα γελά φυσιολογικά, δήλωσαν οι γιατροί. Δεν υπάρχει ευτυχία στο γέλιο. Ορισμένα από τα παιδιά μπορεί να φοβούνται πολύ. Οι κρίσεις, πιο συχνά προκαλούνται από όγκους στον υποθάλαμο, ιδιαίτερα στα παιδιά, αν και μπορούν επίσης να προέλθουν από όγκους σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου, δήλωσε ο Moshé. 

Αν και το γέλιο είναι το κύριο σύμπτωμα, οι ασθενείς μπορεί ενδεχομένως να έχουν ξεσπάσματα κλάματος.
Η εγχείρηση για την απομάκρυνση τέτοιων όγκων ήταν δύσκολη και επικίνδυνη, αλλά νέες χειρουργικές τεχνικές που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια επιτρέπουν στους γιατρούς να τους αφαιρούν αποτελεσματικά χωρίς μεγάλο κίνδυνο.

Βογιατζής Ηλίας


Το περιστατικό δημοσιεύτηκε στο ecancermedicalscience.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

M M

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou