Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να τρώει κάθε γυναίκα για να έχει υγιή… κόλπο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι πρέπει να τρώει κάθε γυναίκα για να έχει υγιή… κόλπο!

Τι πρέπει να τρώει κάθε γυναίκα για να έχει υγιή… κόλπο!!!

 

Έχει τύχει ποτέ να φάτε σπαράγγια και μετά να παρατηρήσετε μια παράξενη μυρωδιά στο επίμαχο σημείο;

Είναι γνωστό πως η διατροφή επηρεάζει την όψη της επιδερμίδας και την υγεία κάθε ζωτικού οργάνου του σώματος, λίγες γυναίκες όμως δίνουν σημασία στη συμβολή των θρεπτικών συστατικών στην υγεία των γεννητικών τους οργάνων.

Ο γυναικείος κόλπος έχει φυσιολογικά αρκετά όξινο pH και φιλοξενεί ακίνδυνα βακτήρια που συμβάλλουν στην προστασία από επικίνδυνες λοιμώξεις.

Η διατροφή που επιλέγει κάθε γυναίκα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του pH και κατ’ επέκταση τη σύσταση της φυσιολογικής μικροχλωρίδας των γεννητικών οργάνων. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τις οσμές των υγρών που εκκρίνει ο κόλπος.

Τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά, το σπαράγγι, το μπρόκολο και το αλκοόλ επηρεάζουν αρνητικά το pH. Αντιθέτως, τα φρούτα και τα λαχανικά ενισχύουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν τη σημαντική συμβολή των προβιοτικών – τα «υγιεινά» βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι – για τη διατήρηση του φυσιολογικού pH στον κόλπο. Από την άλλη, συνιστούν στις γυναίκες να μην καταναλώνουν πολλή ζάχαρη, καθώς τα ανεξέλεγκτα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα λόγω διαβήτη αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων από μύκητες.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@