Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνετε, όταν κοροϊδεύουν το παιδί στο σχολείο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

22

Τι να κάνετε, όταν κοροϊδεύουν το παιδί στο σχολείο!!!

Το να κοροϊδεύουν το παιδί στο σχολείο είναι δυστυχώς μια συνηθισμένη και πολύ άσχημη κατάσταση. Ανεξάρτητα αν είναι αγόρι ή κορίτσι, τα παιδιά στην προ εφηβεία και στην εφηβεία γίνονται πολύ σκληρά. Για αυτή τη συμπεριφορά υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, όμως δεν θα σταθούμε σε αυτό.

Το θέμα είναι τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να προστατέψετε το δικό σας παιδί, είτε είναι κορίτσι είτε αγόρι. Το βασικό, βέβαια, είναι να καταλάβετε πως γίνεται κάτι τέτοιο αν και δεν είναι πολύ δύσκολο, αφού θα δείτε την συμπεριφορά του παιδιού να αλλάζει (ανάλογα το χαρακτήρα του παιδιού μπορεί να γίνει πιο σκληρό και ατίθασο ή πολύ πιο ευαίσθητο).

Αν είναι στη εφηβεία βέβαια είναι λίγο πιο δύσκολο όμως θα παίξει ρόλο  πόσο σας εμπιστεύεται και πως θα το πλησιάσετε για να σας μιλήσει.

Εξήγηστε στο παιδί πως δεν φταίει. 

Οι κλίκες σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να είναι καταστροφικές για την αυτοεκτίμηση του παιδιού. Μια κλίκα συνήθως εκφοβίζει ή κοροϊδεύει ένα παιδί, που δεν είναι σε αυτήν χωρίς λόγο. Εξηγώντας στο παιδί πως δεν φταίει για αυτά, που το κοροϊδεύουν, το βοηθάτε να μη χάνει την αυτοεκτίμησή του όσο μικρό και αν είναι.

Στηρίξτε το παιδί να βρει μια λύση μόνο του


Αυτό φυσικά, αν κρίνετε πως τα πράγματα δεν έχουν ξεφύγει πολύ. Αυτή η λύση είναι κυρίως για τα έφηβα παιδιά. Βρίσκοντας μόνο του το παιδί τη λύση (με τη δική σας βοήθεια, προτείνοντας του πράγματα) το βοηθάτε να λύνει τα προβλήματα της ζωής μόνο του.

Αντιμετωπίστε το τρυφερά στο σπίτι. 

Σίγουρα το κάνετε αλλά αυτή είναι μια πιο ευαίσθητη περίοδος. Το παιδί πρέπει να ξέρει πως όσο σκληρός και αν είναι ο κόσμος έξω στο σπίτι θα πάρει πάντα την αγάπη και το σεβασμό που πρέπει. Έτσι εκτός από το να αισθάνεται πάντα καλύτερα θα αποκτήσει και παραπάνω εμπιστοσύνη.

Ενθαρρύνετέ το να βρει συμμάχους.

Αυτό είναι κυρίως για τα παιδιά στη εφηβεία. Προσόχη!!! όχι να μπει σε μια κλίκα και να κάνει ό,τι του κάνουν. Να έχει φίλους που θα είναι δίπλα του. Οι κλίκες πλησιάζουν πιο δύσκολα ένα παιδί σε παρέα

Ζητήστε του να ενημερώσει τους καθηγητές.


Όλα τα παιδιά έχουν έναν δάσκαλο ή καθηγητή που τον νιώθουν πιο κοντά τους. Πολλά παιδιά ίσως το αρνηθούν γιατί φοβούνται για περισσότερα κοροϊδευτικά σχόλια. Όμως πρέπει κάποιος ενήλικας να έχει το νου του.Αν δεν το κάνει το παιδί φροντίστε να το κάνετε εσείς.

Μην αφήσετε το παιδί να δει τον εαυτό του σαν θύμα 

Είναι πολύ εύκολο ένα παιδί στην εφηβεία να δει τον εαυτό του σαν θύμα, όμως πρέπει να βρείτε τον τρόπο να εξηγήσετε στο παιδί πως  πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτές τις εμπειρίες για τη μετέπειτα ζωή του.

Μην ξεχνάτε…. Οποιαδήποτε συμβουλή δεν έχει καμία σημασία αν δεν ανακαλύψετε πρώτα πως το παιδί έχει πρόβλημα στο σχολείο και δεν το μοιραστεί μαζί σας…




Πηγή: www.ediva.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika