Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Τις επιθέσεις κατά των γιατρών καταδικάζει ο ΙΣΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ζητά επαρκή φύλαξη των νοσοκομείων με επιστολή στον υπουργό Υγείας

Ζητά επαρκή φύλαξη των νοσοκομείων με επιστολή στον υπουργό Υγείας

Τις επιθέσεις κατά των ιατρών, οι οποίοι «ασκούν το λειτούργημά τους τελείως απροστάτευτοι», καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Αλέξανδρο Λυκουρέντζο, η πολιτεία να μεριμνήσει για την επαρκή φύλαξη των δημόσιων νοσοκομείων.

Η επιστολή του ΙΣΑ αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη αγανάκτηση λάβαμε γνώση της απρόκλητης επίθεσης που έλαβε χώρα στο ΓΝΑ «Ελπίς» κατά του συναδέλφου μας και μέλους μας κ. Βλάσση Γεωργίου. Ο ιατρός ως ειδικευόμενος της παθολογικής κλινικής του ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ», ο οποίος εφημέρευε την προηγούμενη Κυριακή 17/2/2013 και περί ώρα 23.00 μ.μ, δέχτηκε αναίτιο και απρόκλητη επίθεση με γρονθοκοπήματα και βωμολοχίες από ασθενή, που εισήλθε στα επείγοντα, καθώς επίσης και από τους συγγενείς του, οι οποίοι αποχώρησαν ανενόχλητοι από το Νοσοκομείο. Συνεπεία του γρονθοκοπήματος ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του ιατρού.

Όλα τα ως άνω αναφερθέντα, προκλήθηκαν λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε μορφής φύλαξης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, γεγονός το οποίο ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι είχε καταστήσει άλλους ιατρούς έρμαια ατόμων του υποκόσμου.

Αξιότιμοι Κύριε Υπουργέ ,

Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες ιατρών, που έπεσαν θύματα φραστικών ή σωματικών επιθέσεων! Καθημερινά οι λειτουργοί της υγείας, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές, εργάζονται μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας. Δεν είναι δυνατό να αφήνετε το Νοσοκομείο αφύλακτο για τόσους μήνες και να το φυλάσσετε εν τέλει, ύστερα από ένα τέτοιο επαίσχυντο συμβάν, το οποίο δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί μέρος μιας συνεχόμενης κατάστασης.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την εγκληματική επίθεση κατά του εξαίρετου συναδέλφου μας, αλλά και κάθε συναδέλφου μας που καθημερινά, προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Θα πρέπει ίσως για άλλη μία φορά ότι να επισημάνουμε ότι αυτοί οι ιατροί εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές για εφημερίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει: θα πρέπει τουλάχιστον να εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Καταγγέλλουμε την έλλειψη φύλαξης σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία, αυτή η αδράνεια είναι εγκληματική και σας καλούμε να μεριμνήσετε για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, ούτε περιθώρια εφησυχασμού, εκ μόνου του γεγονότος ότι την επόμενη κιόλας ημέρα ανατέθηκε η φύλαξη σε ιδιωτική εταιρία, αποδεικνύεται ότι υπήρχε η δυνατότητα προστασίας των ιατρών και του λοιπού προσωπικού.

Πρέπει δε, να επισημανθεί ότι είναι ανήκουστο και απαράδεκτο, να μην λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ», το οποίο βρισκόταν σε γενική εφημερία. Τούτο υποχρέωσε τον τραυματισθέντα ιατρό (όπως ενδεχομένως και κατά συνέπεια ο ιατρός αναγκάστηκε να προβεί σε άλλο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε θύματα και συγκεκριμένα να χάσουμε θαυμάσιους ανθρώπους, επιστήμονες και συναδέλφους που καθημερινά ασκούν το λειτούργημά τους με αυταπάρνηση, θεωρούμε χρέος μας να κοινοποιήσουμε την παρούσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη γνώση της και για κάθε νόμιμη εκ μέρους της ενέργεια και αναγκαία διερεύνηση για την τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Σας καλούμε να μεριμνήσετε για την ασφάλεια των μελών μας, διότι φέρετε σοβαρότατες ευθύνες.

Τονίζουμε ότι ο ΙΣΑ θα στέκεται πάντα αρωγός στους συναδέλφους και θα συνδράμει ανά πάσα στιγμή άμεσα και καταλυτικά για την επίλυση των προβλημάτων, που μαστίζουν τον χώρο της Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοινοποίηση:

1. Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

2. Διοίκηση του ΓΝΑ «Ελπίς»

Συνημμένο: Ιατρική Γνωμάτευση»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika