Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Την οργή και τη θλίψη τους, για τη ματαίωση της διεξαγωγής των 22ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών-

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Την οργή και τη θλίψη τους, για τη ματαίωση της διεξαγωγής των 22ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών

Την οργή και τη θλίψη τους, για τη ματαίωση της διεξαγωγής των 22ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών- “Deaflympics 2013” φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας – με απόφαση των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου, με το πρόσχημα της δημοσιονομικής κατάστασης της Χώρας – εξέφρασαν σε όλους τους τόνους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ) Γιάννης Στουφής αλλά και οι εκπρόσωποι των σωματείων – μελών της, στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Ελλήνων Κωφών Ολυμπιονικών.

“Η απόφαση αυτή, μας ντρόπιασε στη Διεθνή Κοινότητα των Κωφών και έδωσε το δικαίωμα στα αθλητικά θεσμικά όργανα των Κωφών ( Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αθλητισμού Κωφών / E.D.S.O & Παγκόσμια Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών /I.C.S.D), να σχηματίσουν κακή εντύπωση, για όσους ασχολούμαστε με τον αθλητισμό των κωφών στη χώρα μας”, επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ Γιάννης Στουφής.

“Θα έπρεπε η κυβέρνηση, πριν ματαιώσει τη διοργάνωση, να είχε λάβει σοβαρά υπόψιν της, το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα – η γενέτειρα των Αγώνων – θα φιλοξενούσε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών αλλά επίσης ότι όσες διοργανώσεις είχαμε αναλάβει στο παρελθόν, ήταν επιτυχείς σε όλους τους τομείς”, τόνισε ο κ. Στουφής.

“Παρόλα αυτά, οι αθλητές μας, που στο παρελθόν έχουν χαρίσει πολλά μετάλλια στη χώρα μας, προετοιμάζονται σκληρά-παρά τις μειωμένες επιχορηγήσεις από την Πολιτεία-προκειμένου να μας χαρίσουν, νέες συγκινήσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τελικά θα διεξαχθούν, στη Σόφια της Βουλγαρίας, το ερχόμενο καλοκαίρι”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο κ.Στουφής αναφέρθηκε επίσης θετικά και στις νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες -αν και καθυστερημένα – “αποκαθιστώνται αδικίες σε βάρος κωφών αθλητών οι οποίοι παρά τις διακρίσεις τους δεν είχαν συμπεριληφθεί στον Ειδικό Πίνακα της Γ.Γ.Α όπως αυτό γίνεται και με τους αθλητές με αναπηρίες”.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ.Στουφής ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ αλλά και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, για την οικονομική στήριξη τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, για τη συμμετοχή αθλητών της σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κωφών Ολυμπιονικών Χάρης Γιαννόπουλος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους στόχους του νεοσύστατου συλλόγου του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Ε.Ο.Α.Κ και ευχήθηκε στις αθλήτριες και στους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής Κωφών καλή προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που θα γίνουν το καλοκαίρι στη Σόφια.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν: το μέλος του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Τζούλιο Συνοδινός, ο Μωραϊτης Σωτήρης επίσης από το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Γείτονας εκ μέρους του αθλητικού τομέα του ΚΚΕ, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και οι εκπρόσωποι των σωματείων-μελών της Ε.Ο.Α.Κ: κ.κ Φώτης Σωτηρόπουλος (Πρόεδρος του Α.Ο ΚΩΦΩΝ), Κώστας Γαργάλης (Π.Ο.Κ), Απόστολος Κατσιπίδης(Θεσσαλονίκη) Χριστίνα Ξαξίρη (Κρήτη),Γ.Σκανδάλης (Πειραιά),Δ.Βάβας(Πάτρα).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν αθλητές και προπονητές της Ε.Ο.Α.Κ που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε:

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

-H Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών,για την κατάκτηση της 3ης θέσης (Χάλκινο μετάλλιο), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2012

-Ο αθλητής της Πάλης,Αλέξανδρος Παπαδάτος,για την 3η θέση (Χάλκινο μετάλλιο), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κωφών το Σεπτέμβριο του 2012,στη Σόφια της Βουλγαρίας. Την απονομή έκανε ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΚ Ανδρέας Ρήγας.

-Η αποστολή της Εθνικής Πάλης Κωφών (Α.Παπαδάτος-αθλητής,Ν.Αποστόλου-προπονητής και Στ.Ρενιέρης -αρχηγός αποστολής), βραβεύτηκε απο το μέλος του αθλητικού τμήματος του ΚΚΕ Ευάγγελο Γείτονα, για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κωφών που έγινε το Σεπτέμβριο του 2012 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

-Η πρωταθλήτρια του Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ Κωφών 2012 Μαρία Γκλαβά,από το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ο.Α.Κ Ελένη Φουντουλάκη.

-Ο ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΦΩΝ για την 2η θέση στο 5ο EUROPEAN DEAF CHAMPIONS LEAGUE το 2012 στην Αθήνα. Τη βράβευση έκανε το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ο.Α.Κ Ασπασία Ξαξίρη.

-Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ για την 2η θέση στο 4ο D.I.B.F EUROCUP το 2012 στη ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ. Την απονομή έκανε ο Β΄Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ Ιωσήφ Σταυρακάκης.

-Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης Κωφών Νίκου Αποστόλου,ως ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του 2012.Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κωφών Ολυμπιονικών Χάρης Γιαννόπουλος.

-Η προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών,Αθηνάς Ζέρβα,ως ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ του 2012.Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κωφών Ολυμπιονικών Χάρης Γιαννόπουλος.

-Ο αθλητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης Κωφών,Αλέξανδρος Παπαδάτος ,ως ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ του 2012. Τήν απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ Γιάννης Στουφής.

-Η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη,αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών,ως ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ του 2012. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ Γιάννης Στουφής.

Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αθλητή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών και μέλος του Αθλητικού Ομίλου Κωφών (Α.Ο.Κ.), ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΟΞΑΡΑ, που “έφυγε” από κοντά μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea