Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα 5 πιο παράξενα γιατροσόφια απ’ όλο τον κόσμο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
217a7ed0f33b00166c934446e6643193_M
Τα 5 πιο παράξενα γιατροσόφια απ’ όλο τον κόσμο!!!
Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας πρότεινε να πιείτε ζεστή μπίρα για να σταματήσει ο βήχας και παγάκια για να σας περάσει ο λόξιγκας;
Ίσως να σας φαίνονται παράξενα, ωστόσο είναι μόνο δύο από τα πολλά γιατροσόφια, παραδοσιακής ιατρικής από όλο τον κόσμο, που φαίνεται πως… λειτουργούν! Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτά!Νορβηγία: Παγάκια για τον λόξιγκα Για να τον σταματήσουν, οι Νορβηγοί παίρνουν λίγο χιόνι ή ένα παγάκι και το ακουμπούν στον λαιμό τους, στο σημείο που ονομάζουμε «μήλο του Αδάμ».
Λειτουργεί; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πάγος στο συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου περνούν νεύρα που καταλήγουν στο διάφραγμα, μπορεί να διακόψει τον άξονα επικοινωνίας ανάμεσα στον εγκέφαλο και το διάφραγμα, με αποτέλεσμα να σταματήσει ο λόξιγκας.

Ρωσία: Ζεστή μπίρα για τον βήχα Όταν βήχουν οι Ρώσοι συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτήρι ζεστή μπίρα.
Λειτουργεί; Όπως όλα τα ζεστά ροφήματα, η μπίρα προκαλεί υπεραιμία στον λαιμό και έτσι κινητοποιούνται αμέσως οι μηχανισμοί άμυνας του οργανισμού στη συγκεκριμένη περιοχή και καταπολεμούνται ευκολότερα οι τοπικές λοιμώξεις.

Χαβάη: Ανανάς για τους κάλους Οι κάτοικοι των νησιών της Χαβάης συνηθίζουν να τοποθετούν ένα κομμάτι από τον φλοιό ανανά πάνω στους κάλους.
Λειτουργεί; Σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες και αντισηπτική δράση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται στα σημεία που το δέρμα είναι σκληρό.

Γαλλία: Τσένταρ για υγιή δόντια Οι Γάλλοι λατρεύουν το τσένταρ όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για το καλό των δοντιών τους.
Λειτουργεί; Έχει αποδειχθεί ότι περιέχει ουσίες που ενισχύουν την αδαμαντίνη των δοντιών και εξουδετερώνουν τη δράση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας.

Σικελία: Λεμόνι για την αφηρημάδα Οι Σικελοί πιστεύουν πως είναι αντίδοτο στην πνευματική κόπωση και την ελλειμματική προσοχή.
Λειτουργεί; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έντονες μυρωδιές προκαλούν διέγερση του ιππόκαμπου, του κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει τόσο την αίσθηση της όσφρησης όσο και την ικανότητα της συγκέντρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika