Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Τα 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο γυναικολόγος σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Τα 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο γυναικολόγος σας

Τα 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο γυναικολόγος σας

Μπορεί να αισθάνεστε αμήχανα, μπορεί να ντρέπεστε, μπορεί από την άλλη, να μην έχετε κανένα ενδοιασμό και αυτό είναι το προτιμότερο, αλλά θα πρέπει να θυμάστε πως απέναντι στο γυναικολόγο σας, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, θα πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς. Δεν είναι εκεί για να σας κρίνει αλλά για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οιοδήποτε πρόβλημα και να θεραπεύσετε ό,τι χρίζει θεραπείας. Ακολουθούν 11 πράγματα που μπορείτε να τα κρατήσετε κρυφά από όλους, εκτός από το γυναικολόγο σας.

1. Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχατε μέχρι τώρα;

Είτε κοιμηθήκατε με έναν και μοναδικό, είτε με πολλούς περισσότερους δεν έχετε κανένα λόγο να νώθετε αμήχανα και έχετε πολλούς λόγους να είστε απόλυτα ευθείς με το γυναικολόγο σας. Όσα περισσότερα γνωρίζει, τόσο καλύτερη προσοχή και θεραπεία θα λάβετε.

2. Εάν κάνατε ποτέ σεξ χωρίς προφυλακτικό

Ακόμα και αν μια φορά παρασυρθήκατε και δεν χρησιμοποιήσατε προφυλακτικό, καλό θα ήταν να το γνωρίζει ο γυναικολόγος σας. Μπορεί να μην αντιμετωπίσατε το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης και τα ακόλουθα ΠΑΠ να βγήκανε αρνητικά, αλλά κάποια νοσήματα θέλουν το χρόνο τους να εμφανιστούν και όσο περισσότερα γνωρίζει ο γιατρός, τόσο το καλύτερο.

3. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα οργασμού

Εάν δεν συμβουλεύεστε κάποιο σύμβουλο σχέσεων, τότε ο επόμενος αρμοδιότερος να σας βοηθήσει σε προβλήματα σεξουαλικής φύσης είναι ο γυναικολόγος σας. Χρησιμοποιείστε τις γνώσεις του και διαπιστώστε την περίπτωση που αυτό το πρόβλημά σας οφείλεται σε κάποιο ιατρικό θέμα.

 

Τα 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο γυναικολόγος σας

4. Εάν έχετε αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή

Όσο αμήχανα και αν νιώθετε, αν παρατηρείτε αιμορραγία σε τακτική βάση μετά το σεξ, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας. Ίσως οφείλεται σε ξηρότητα στην περιοχή ή σε κάποια μικρή μόλυνση. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να γνωρίζετε.

5. Εάν αντιμετωπίζετε διαταραχές στον κύκλο σας

Είτε πρόκειται για ασταθή κύκλο, είτε για αυξημένη ή μειωμένη αιμορραγία, καλό είναι ο γυναικολόγος να το γνωρίζει. Μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια μόλυνση, σε πολυκυστικές ωοθήκες ή ακόμα και σε ορμονικές διαταραχές.

6. Εάν πονάτε κατά τη σεξουαλική επαφή

Είτε λόγω μικρής κλίσης της μήτρας σας, είτε επειδή πάσχετε από κολπική ξηρότητα, νιώθετε πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για να σας λύσει την απορία και να μην πονάτε κάνοντας ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη σχέση δυο ανθρώπων.

7. Ποιά φάρμακα πρέπει να πάρετε για κάθε περίπτωση

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε τη λήψη αντισυλληπτικών, είτε προσπαθείτε να μείνετε έγκυος και αναζητάτε τις βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν, ζητήστε τις οδηγίες του ειδικού και μην παίρνετε άσκοπες πρωτοβουλίες.

8. Εάν πέσατε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Η δουλειά του γυναικολόγου, για πολλές γυναίκες είναι μακράν σημαντικότερη της λήψης υγρών για την εξέταση ΠΑΠ. Εάν πέσατε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ο γυναικολόγος σας είναι ένα από τα λίγα άτομα που μπορούν να σας βοηθήοσυν, είτε άμεσα, είτε παραπέμποντάς σας σε κάποιον τρίτο ειδικό.

 

Τα 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο γυναικολόγος σας

9. Εάν παρατηρείτε δυσάρεστη οσμή

Οι περίεργες μυρωδιές στην ευαίσθητη περιοχή είναι συνήθως σημάδι κάποιας μόλυνσης ή ανισορροπίας του ph. Εάν τις παρατηρείτε εκτός της περιόδου, τότε κάντε ένα τηλέφωνο στο γυναικολόγο σας.

10. Μοιραστείτε τα σχέδια τεκνοποίησης

Εάν έχετε την επιθυμία να μείνετε έγκυος στον επόμενο χρόνο, καλό είναι να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τον γυναικολόγο σας. Θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας με συμβουλές και προτάσεις που θα σας διευκολύνουν. Ακόμα και αν απλά σας απασχολεί η γονιμότητά σας για το πιο μακροπρόθεσμο μέλλον, ρωτήστε τη γνώμη του.

Τα θέματα γονιμότητας δεν ανακύπτουν τις καθιερωμένες ετήσιες συναντήσεις σας. Έχουν βαρύνουσα σημασία και είναι ευαίσθητα ζητήματα που χρίζουν ειδικής μεταχείρισης.

11. Εάν παρατηρείτε προβλήματα στον κύκλο και τον ύπνο σας

Έαν έχετε μπει στη δεκαετία των 40, προβλήματα στην ποιότητα του ύπνου και διαταραχές στην περίοδο, είναι πιθανά σημάδια εμμηνόπαυσης. Συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας και θα σας  υποδείξει λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους ανωμαλίες.

www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika