Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα πολλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία το Μηλόξυδο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το μηλόξυδο ίσως χρησιμοποιείται τυπικά για να νοστιμίζει τις σαλάτες. Ωστόσο, έχει χιλιάδες όχι και τόσο γνωστά οφέλη και ποτέ δεν σταματά να εντυπωσιάζει. Σε πολλά ιατρικά μπλογκ και σε ιστοσελίδες με χειροποίητες συνταγές αναγράφεται πως το μηλόξυδο αντικαθιστά πλήρως τα ακριβότερα, και ίσως περισσότερο βλαβερά, χημικά προϊόντα. Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τουλάχιστον κάποιες από τις εναλλακτικές του χρήσεις. Εσείς πιστεύετε ότι τις γνωρίζετε όλες; Παρακάτω αναφέρουμε λίγα μόνο παραδείγματα σχετικά με τα οφέλη του στην υγεία σας.

  1.  Ωφελεί το πεπτικό σας σύστημα.

Το μηλόξυδο δεν δρα μόνο σαν αντιβιοτικό που σταματάει τη διάρροια που προκαλείται από βακτηριδιακές μολύνσεις. Επίσης, θεραπεύει τους κολικούς  στο πεπτικό σύστημα χάρη στην πηκτίνη που περιέχει. Η πηκτίνη ανήκει στους πολυσακχαρίτες, είναι ένα συστατικό κάποιων φυτικών ινών κυρίως των φρούτων και χρησιμοποιείται ως «πηκτικός παράγοντας στη μαγειρική και στο ψήσιμο».

Επίσης, το μηλόξυδο εξισορροπεί την οξύτητα του στομάχου και έτσι βοηθάει όταν υπάρχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Για όλους αυτούς τους λόγους απλώς προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.

  1.  Απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές ασθένειες.

Το μηλόξυδο μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σας, ωφελώντας σας με περισσότερο και λιγότερο σημαντικούς τρόπους. Αναμείξτε ίσες ποσότητες μηλόξυδου με νερό και κάνετε γαργάρες για λίγα δευτερόλεπτα για να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο. Ένα κουτάλι του γλυκού μηλόξυδο σε νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει  στην ιγμορίτιδα χάρη στο κάλιο και το οξικό οξύ. Επομένως, απαλλάσσεστε από τα κρυολογήματα που επιμένουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ενισχύετε και την ενέργειά σας χάρη στα ίδια στοιχεία.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι το μηλόξυδο μπορεί να σας απαλλάξει και από τον λόξυγκα. Η έφηβη ερευνήτρια Malory Kievman έγινε γνωστή με τα Hiccupops, τα γλειφιτζούρια που δημιούργησε, που είναι φτιαγμένα από μηλόξυδο και ζάχαρη. Ουσιαστικά, η γεύση του μηλόξυδου καταλαμβάνει τα νεύρα του λαιμού και έτσι σταματάει ο λόξυγκας.

  1. Καταπολεμά την πείνα.

Επίσης, το μηλόξυδο αυξάνει τον «αυξανόμενο κορεσμό» και, ουσιαστικά, αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι. Σύμφωνα με έρευνες, έχει βρεθεί ότι όσοι πρόσθεταν μηλόξυδο στα γεύματά τους έτρωγαν λιγότερο την υπόλοιπη ημέρα. Επιπλέον, το  μηλόξυδο παρεμποδίζει την είσοδο  θερμίδων στο κυκλοφορικό σας σύστημα.

  1. Ωφελεί τη στοματική σας υγεία.

Εάν κάνετε γαργάρες με αραιωμένο μηλόξυδο, βοηθάτε στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και βελτιώνεται η αναπνοή σας. Επιπλέον, χάρη στο μηλόξυδο λευκαίνουν τα δόντια σας και αφαιρούνται τα στίγματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Αυτά είναι κάποια από τα πολλά οφέλη του μηλόξυδου στην υγεία σας.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

Πηγές articles.mercola.com , www.rd.com , www.webmd.compectin , hiccupops.com , www.shutterstock.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea