Newsitamea.gr
ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά παραδίδουν μαθήματα ζωής-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9543615973953159093

Τα παιδιά παραδίδουν μαθήματα ζωής-ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί η έμπνευση για την δημιουργία του παρακάτω βίντεο να προέκυψε από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, από μια αρκετά μακρινή ημέρα από το καλοκαίρι. Οι απαντήσεις όμως, των παιδιών γύρω από την αγάπη, ξετυλίγουν τις κοσμοθεωρίες τους και μας κάνουν να νιώσουμε και πάλι παιδιά. Γιατί το να παρατηρείς ένα παιδί και να μιλάς μαζί του είναι άκρως εποικοδομητικό.

Η συναναστροφή με τα παιδιά ξεδιπλώνει έναν κόσμο που οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει. Αφιερώνοντας λίγες ώρες μαζί τους, παίρνουμε μαθήματα ζωής, θυμόμαστε πώς κάποτε ήμαστε κι εμείς ανέμελοι, χαρούμενοι, αθώοι. Μήπως οι θεωρίες που αντιπροσωπεύουν τον δικό τους κόσμο, είναι η πραγματική ουσία της ζωής;

Πέρα από την σοφία που μπορεί να κρύβεται στις απαντήσεις ενός παιδιού, είναι όμορφο όταν αντιλαμβανόμαστε ότι οι κοσμοθεωρίες τους μας παραδίδουν μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης. Τα παιδιά δείχνουν πάντα τον ενθουσιασμό τους. Δεν έχουν προλάβει να γίνουν καχύποπτα, δεν ντρέπονται να εκθέσουν αυτό που νιώθουν γιατί πολύ απλά δεν χρειάστηκε ποτέ να σκεφτούν ότι για κάποιες αυθόρμητες εσωτερικές αντιδράσεις πρέπει να διατηρούν επιφυλακτικότητα.

Στον κόσμο των παιδιών όλα επιτρέπονται
Στον κόσμο των παιδιών όλα επιτρέπονται

Μπορεί τα παιδιά να μην είναι πάντοτε χαρούμενα, μπορεί να έχουν και αυτά στιγμές θλίψης αλλά γι’ αυτά θα ξεκινάει πάντοτε μια καινούρια ημέρα, έχοντας ξεχάσει τι έχει συμβεί την προηγούμενη. Δεν κρατούν κακία, η ημέρα ξεκινάει πάντοτε με διάθεση και κέφι. Οποιαδήποτε στιγμή δεν φοβούνται να τσαλακώσουν τον εαυτό τους γιατί δεν έχουν σκεφτεί ότι θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο, ξεσπούν σε γέλια, σε κλάματα όπου κι αν βρίσκονται, νιώθουν τα συναισθήματά τους πλήρως. 

 

Τρέχουν ανέμελα στις παραλίες, τραγουδούν στη μέση του δρόμου, περπατούν πάνω σε ένα πεζούλι κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, ζωγραφίζουν τρελά σχέδια στο χαρτί. Είναι ελεύθερα να δημιουργήσουν έναν εξωπραγματικό κόσμο χωρίς να χαρακτηριστούν με άσχημο τρόπο. Ο τρόπος που μιλούν, που τραγουδούν, σε κάνει να χαμογελάς, “σου θυμίζει τους 7 νάνους που σφύριζαν τραγουδιστά ενώ χόρευαν”!

Τρέχουν ελεύθερα στην παραλία, κυνηγώντας το άπειρο
Τρέχουν ελεύθερα στην παραλία, κυνηγώντας το άπειρο

Η μαγεία έγκειται στο ότι ζουν σαν να μην τους βλέπει κανείς. Ακόμη και αν είναι σίγουρα ότι κάποιοι τα παρατηρούν, η χαρά τους παραμένει ανεμπόδιστη. Τα μαθήματα ζωής είναι πολλά. Ως ενήλικες, τείνουμε να προσπερνάμε ευκαιρίες για εξερεύνηση. Η περιέργειά μας πολλές φορές, εκφράζεται ως κακεντρέχεια, ενώ εκείνα εξερευνούν για να ανακαλύψουν τον κόσμο.   

 

Τα πιο διασκεδαστικά και εποικοδομητικά μαθήματα έρχονται από τις απορίες, τις εκφράσεις και τις απαντήσεις τους. Με αυθόρμητο τρόπο προσπαθούν να λύσουν τις “απορίες” των μεγάλων. Και πολλές φορές, το επιτυγχάνουν με τρόπο διασκεδαστικό που μας ωθεί να συνειδητοποιήσουμε την φράση του Τσαρλς Μπουκόφσκι, “Η ζωή απλά συμβαίνει, μην την παίρνετε πάντα τόσο σοβαρά”.

Είναι ωραίο να επικοινωνείς με τα παιδιά. Σου αλλάζει την οπτική που βλέπεις τον κόσμο, σε κάνει να ηρεμείς και να αντέχεις ακόμη και τις πιο φορτικές στιγμές. Ένας χορός, όπως εκείνα ξέρουν, πάνω στο τραπέζι της κουζίνας θα σου δώσει την απάντηση. Κάπου στην πορεία μας, οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε για ποια πράγματα αξίζει να χαμογελάμε. Η δημιουργικότητα θα έπρεπε να ρέει από μέσα μας χωρίς φόβο, χωρίς όρια.

Τα παιδιά υποστηρίζουν πως γεννιόμαστε "από τον παράδεισο"
Τα παιδιά υποστηρίζουν πως γεννιόμαστε “από τον παράδεισο”

Ας προσθέσουμε λίγο “τραγούδι” στη ζωή μας, ας ακούσουμε προσεκτικά τι υποστηρίζουν και τι έχουν να μας πουν. Ζητήστε από ένα παιδί να ασκήσει κριτική πάνω σας, ζητήστε του να αποτυπώσει με λέξεις, ακριβώς αυτό που πιστεύει για εσάς. Ό,τι διαβάσετε, θα είναι το αντίγραφο του εαυτού σας.   

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι απαντήσεις σε θέματα γύρω από την αγάπη, τον βαλεντίνο, το πρώτο φιλί, τον τρόπο που έρχονται στον κόσμο τα παιδιά μας κάνουν να γελάσουμε με την ψυχή μας, μας βοηθούν να θυμηθούμε πως κάποτε υπήρξαμε και εμείς παιδιά που ντρεπόμασταν όταν μας ρωτούσαν κάτι, που εκφράζαμε την αμηχανία μας κρύβοντας τα δάχτυλά μας πίσω από τα μαλλιά μας. Γιατί τελικά όσο κι αν αλλάζουμε, η καρδιά έχει πάντα το ίδιο σχήμα και ο τρόπος που ερχόμαστε στον κόσμο μπορεί να μας οδηγεί στη γη κατευθείαν, “από τον παράδεισο”…

[youtube id=”d1kXydCqhy4″ width=”620″ height=”360″]

www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika