Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τα οφέλη της εκμάθησης μουσικών οργάνων

Τα οφέλη της εκμάθησης μουσικών οργάνων
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα οφέλη της εκμάθησης μουσικών οργάνων

Πώς επηρεάζεται ο εγκέφαλος των παιδιών που ξεκινούν σε μικρή ηλικία

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία μπορεί να μην κάνει το παιδί σας τον επόμενο… Μότσαρτ, ωστόσο θα το κάνει ικανότερο.

Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά αναφέρει ότι τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική από την ηλικία των 7 ακόμη ετών, επιταχύνουν την ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων και ενεργοποιούν το τμήμα αυτό του εγκεφάλου που ευθύνεται για το σχεδιασμό και την εκτέλεση των κινήσεων.

Ανάμεσα στην ηλικία των 6 και των 8 ετών συντελούνται οι αλλαγές που επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τον εγκέφαλο, αναφέρει η έρευνα.

«Η εκμάθηση ενός μουσική οργάνου απαιτεί τη συνεργασία των άκρων με οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα» είπε η επικεφαλής της μελέτης Virginia Penhune και πρόσθεσε ότι σε όσο πιο μικρή ηλικία ξεκινά κανείς να μαθαίνει μουσική, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνεργασία που επιτελείται.

«Τα παιδιά δε θα γίνουν όλα κορυφαίοι μουσικοί, όμως η μουσική εκπαίδευση έχει να κάνει με την ικανότητα επικοινωνίας και πολλά άλλα πράγματα που δεν συνειδητοποιούμε» είπε ακόμη η ίδια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroscience.

 

 

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika