Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

Τα επαγγέλματα που πιέζουν και επηρεάζουν περισσότερο την καρδιά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

imgbluecollar

Τα επαγγέλματα που πιέζουν και επηρεάζουν περισσότερο την καρδιά!

Το στρες στην εργασία μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδιαίτερα αν κάποιος εργάζεται στον τομέα των υπηρεσιών ή έχει επάγγελμα ‘’μπλε κολάρου’’, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας. Ωστόσο προσθέτουν ότι η ανεργία μπορεί να είναι το ίδιο ανθυγιεινή.

Η ερευνήτρια, Dr. Sara Luckhaupt, του National Institute for Occupational Safety and Health, δήλωσε ότι παράγοντες στο χώρο εργασίας που αυξάνουν τον κίνδυνο είναι το στρες στην εργασία, η έκθεση σε ρυπογόνα και ο θόρυβος.

Ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί ήδη να έχουν άλλους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο κα καρδιακή προσβολή, όπως υπέρταση και χοληστερόλη που μπορούν να επιδεινωθούν από το στρες στον εργασιακό χώρο, εξήγησε η Luckhaupt. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποσοστό 1,9% των εργαζομένων κάτω των 55 ετών ανέφεραν ιστορικό καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πιθανόν πρόκειται για συνδυασμό προσωπικών και εργασιακών παραγόντων. Δεν πρέπει να αγνοούμε παράγοντες στον εργασιακό χώρο. Ο θόρυβος, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το στρες στην εργασία μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στους προσωπικούς παράγοντες κινδύνου, όπως η δυσκολία να διακόψει κάποιος το κάπνισμα.

Στους άνεργους που έψαχναν για δουλειά, το ποσοστό καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν επίσης υψηλό-2,5%.Μπορεί ενδεχομένως το στρες της ανεργίας και η έλλειψη πρόσβασης στην περίθαλψη να συμβάλλουν στα προβλήματα υγείας τους.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ του στρες, της ανεργίας και της υγείας της καρδιάς, δεν απέδειξε αιτιατή σχέση. Για την έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Morbidity and Mortality Weekly Report, επιστήμονες συνέλεξαν στοιχεία από έρευνα του 2008-2012.

Ο καθηγητής Dr. Gregg Fonarow, του University of California, δήλωσε ότι καθώς η καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό επεισόδιο παραμένουν οι κύριες αιτίες θνησιμότητας σε άντρες και γυναίκες στις ΗΠΑ, είναι αναγκαίες στρατηγικές πρόληψης καθώς και προγράμματα για την υγεία στο χώρο της εργασίας.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika