Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τα ¨άδοξα και άσχημα¨φρούτα και λαχανικά, που ξεπουλάνε σαν τρελά στη Γαλλία!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

inglorious-fruits-and-vegetables-v800

Τα ¨άδοξα και άσχημα¨φρούτα και λαχανικά, που ξεπουλάνε σαν τρελά στη Γαλλία!-ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη ακόμα να τρώμε τα πιο υγιεινά φρούτα και λαχανικά, εν συγκρίσει με ότι κυκλοφορεί και παράγεται σε άλλες δυτικές χώρες. Πολλές φορές όμως τα μεγάλα σουπερ μάρκετ ή ακόμα και τα μανάβικα, είναι αναγκασμένα να πετάξουν πολλά από αυτά, γιατί έχουν μια …δυσμορφία!

Όταν ένα καρότο, μια πατάτα η μια μελιτζάνα δεν έχει το κλασσικό σχήμα που έχει συνηθίσει ο αγοραστής, το βλέπει περίεργα και δε το αγοράζει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρούτα, παρόλο που είναι της ίδιας σοδειάς το ¨αδοξο¨ πορτοκαλί η μήλο!

Inglorious_Fruits_and_Vegetables

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κηρύξει το 2014 ως τη χρονιά κατά της σπατάλης φαγητού. Κατά μέσο όρο πετιούνται κάθε χρόνο 300 εκατομμύρια φρούτα και λαχανικά, λόγω εμφάνισης, στα σκουπίδια! Σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα, η 3η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στη Γαλλία, ξεκίνησε ένα πρωτότυπο σχέδιο πώλησης.

Τα ονόμασε αρχικά με αστεία ονόματα, όπως: η γελοία πατάτα, το απαίσιο πορτοκαλί, το αποτυχημένο λεμόνι. Έπειτα τα πουλά 30% φθηνότερα στις αλυσίδες της, έχοντας μάλιστα ειδικές πινακίδες για αυτά τα προϊόντα.  Στην αρχή ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός, όμως τους έπεισαν δίνοντας τους να δοκιμάσουν χυμούς και σούπες που είχαν φτιαχτεί από αυτά.

inglorious-fruits-and-vegetables1

Σύντομα έγιναν ανάρπαστα και πούλησαν 1,2 τόνους μέσα σε 2 μέρες! 13 εκατομμύρια άνθρωποι ξεκίνησαν να μιλούν για αυτά και να τα αναζητούν στην αγορά.

Όταν οι γιατροί λένε πως πρέπει να τρώμε το λιγότερο κάθε μέρα 5 φρούτα και λαχανικά, το κόστος ειδικά για μια οικογένεια είναι μεγάλο. Με αυτό τον τρόπο, μπήκαν ξανά και πιο οικονομικά σε όλα τα σπίτια, προωθώντας και την υγιεινή διατροφή!Η συζήτηση τώρα κινείται γύρω από το αν θα περάσει η ίδια μέθοδος και στη Βρετανία και γιατί όχι, σε όλη την Ευρώπη!

[youtube id=”p2nSECWq_PE” width=”620″ height=”360″]

Άραγε στη χώρα μας, θα προτιμήσουμε τα ακριβά λαχανικά επειδή δείχνουν πιο όμορφα ή τα οικονομικά αλλά κάπως πιο άσχημα; Σε μια εποχή κρίσης, οικονομικής και διατροφικής, σκέψου το σοβαρά όταν θα τα βρεις μπροστά σου ….άλλωστε καρότα και μήλα αγοράζεις, όχι σπίτι!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika