Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ταλαιπωρείσαι από ημικρανίες, ναυτία ή βήχα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
2
Ταλαιπωρείσαι από ημικρανίες, ναυτία ή βήχα;
Δες πώς να τα αντιμετωπίσεις με τη βοήθεια της φύσης!
Δεν κάνει να παίρνεις φάρμακα με το παραμικρό, τι γίνεται όμως αν σε πιάνουν συχνά πονοκέφαλοι ή αδιαθεσία στο γραφείο; Η λύση ίσως βρίσκεται στο ράφι της κουζίνας σου!Η βοτανοθεραπεία έχει κάνει ένα δυναμικότατο come-back τα τελευταία χρόνια και έχει τη λύση για ό,τι σε ταλαιπωρεί. Εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα και σου δίνουμε μερικές από τις καλύτερες συνταγές  για …σπιτικά γιατρικά.•    Πονοκέφαλος
Έχεις στρεσαριστεί και το κεφάλι σου πάει να σπάσει; Μπορείς να φτιάξεις ένα γευστικότατο ρόφημα από δενδρολίβανο, το οποίο έχει την ιδιότητα να μειώνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και να ανακουφίζει από τον πόνο. Βράσε λίγο νερό και, αφού το ρίξεις στην κούπα σου, πρόσθεσε μία κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο. Άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά και μετά πιες το. Τα αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

    Κρυολόγημα
Είδες τη λιακάδα και βιάστηκες να βάλεις τα καλοκαιρινά σου; Να το κρύωμα.  Μην ανησυχείς, φτιάξε ένα ρόφημα από φασκόμηλο, θυμάρι και μέντα και σε δυο μερούλες θα είσαι περδίκι!

•    Βήχας
Για το βήχα ένα ρόφημα από θυμάρι, μέλι, γλυκόριζα και μέλισσα (γνωστό και ως μελισσόχαρτο ή βάλσαμο) είναι ό,τι πρέπει. Επίσης, μπορείς να κάνεις γαργάρες με ρόφημα φασκόμηλο.

•    Ανακατωσούρα
Ανακατεύεσαι; Πιες ένα ρόφημα με χαμομήλι, μέντα και τζίντζερ και το στομάχι σου θα ηρεμήσει αμέσως,  όποια και αν είναι η αιτία που προκαλεί τη ναυτία (εγκυμοσύνη, φαγητό, άγχος).

•    Δυσκοιλιότητα
Αν υποφέρεις από δυσκοιλιότητα, φτιάξε ένα πανεύκολο ρόφημα και πιες το πριν κοιμηθείς. Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, βάλε ένα κουταλάκι από ραδίκι μάραθο και χαμομήλι, και άφησέ το στη φωτιά για δύο λεπτά. Ύστερα , κατέβασε  το μπρίκι από τη φωτιά και περίμενε 5 λεπτά. Το σουρώνεις και …στην υγειά σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea