Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τέλος η δίαιτα: Δες πώς θα χάσεις μέχρι 10 κιλά σε 1,5 μήνα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

452098

Τέλος η δίαιτα: Δες πώς θα χάσεις μέχρι 10 κιλά σε 1,5 μήνα!!!

Σε λιγότερο από έξι εβδομάδες οι ανέμελες βόλτες στη θάλασσα, τα δροσερά κοκτέιλ στα beach bars και οι βουτιές θα πάψουν να είναι απλώς στο μυαλό σας. Η μόνη γκρίζα σκέψη είναι… τα έξτρα κιλά που σας φόρτωσε ο χειμώνας.
Ο δρ Τζόελ Φούρμαν, συγγραφέας μπεστ σέλερ βιβλίων και διακεκριμένος διατροφολόγος, φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη. Ο ίδιος υποστηρίζει πως, αν ακολουθήσετε το ανατρεπτικό του πλάνο, θα χάσετε ακόμα και 10 κιλά σε 1,5 μήνα, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε δίαιτα παρά μόνο έξυπνες επιλογές.Ο Φούρμαν το λέει ξεκάθαρα: το «κλειδί» για ιδανικές αναλογίες βρίσκεται στη θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων. Πρόκειται για την αναλογία των πολύτιμων συστατικών ως προς τις θερμίδες.

Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα σούπερ τρόφιμα που θα σας χαρίσουν άψογο σώμα, υγεία και ευεξία;
Τα superfoods της… διπλανής πόρτας
Ο ίδιος τα ονομάζει «G-BOMBS» θέλοντας να τονίσει την αξία τους αλλά και να σας βοηθήσει να θυμάστε ποιες είναι αυτές.
G for Greens: Γεμίστε το καλάθι σας με πράσινα λαχανικά. Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτά έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύουν από παθήσεις της καρδιάς, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Σας βοηθούν όμως να χάσετε και βάρος, αφού, σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες που ξεκινούσαν το γεύμα τους με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα κατανάλωναν συνολικά λιγότερες θερμίδες στην πορεία συγκριτικά με όσες περνούσαν κατευθείαν στο κυρίως πιάτο.
B for Beans: Τα φασόλια, κατά κύριο λόγο, αλλά και τα υπόλοιπα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες αλλά και σε ανθεκτικό άμυλο. Το τελευταίο (όπως και οι φυτικές ίνες) «αντιστέκεται» στην πέψη, σας χορταίνει άμεσα χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα, μειώνει την τάση για τσιμπολογήματα, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς καύσης του λίπους, τονώνει το ανοσοποιητικό, ενώ κρατά το σάκχαρο του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.
O for Onions: Ξερά, φρέσκα κρεμμύδια και όλοι οι… συγγενείς τους (σχοινόπρασο, πράσα, εσαλότ, αλλά και σκόρδα) έχουν επίσης ξεχωριστή θέση στο μενού του δρα Φούρμαν. Ειδικά το κόκκινο κρεμμύδι εμφανίζει υψηλή συγκέντρωση σε κερσετίνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, την κυριότερη απειλή του δέρματος και εν γένει της νεότητας. Η ίδια οικογένεια λαχανικών παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.
M for Mushrooms: Πορτσίνι και πλευρώτους, λευκά και πορτομπέλο, τα μανιτάριαείναι ίσως η πλέον αγαπημένη διατροφική ομάδα του δρα Φούρμαν. Δεν είναι τυχαίο πως τα χαρακτηρίζει «τροφή θαύμα». Εκτός από το ότι αποτελούν ασπίδα κατά σοβαρών ασθενειών, περιέχουν λίγες θερμίδες, θεωρούνται ιδανικός αντικαταστάτης του κρέατος και του ψωμιού και έχουν μία ακόμα σούπερ ιδιότητα: μπλοκάρουν τη συσσώρευση του λίπους στις αντίστοιχες αποθήκες διατηρώντας μας αδύνατες.
Β for Berries: Σ’ αυτή την κατηγορία, εκτός από μύρτιλλα, βατόμουρα, σμέουρα, φράουλες, ο δρ Φούρμαν συγκαταλέγει και τα ρόδια. Όλα τα παραπάνω θεωρούνται άριστη πηγή αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών και φυτικών ινών. Συνεπώς δρουν ενάντια στο οξειδωτικό στρες, προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ βοηθούν στην απώλεια βάρους, ιδιαίτερα στο ενοχλητικό σωσίβιο στην περιοχή της κοιλιάς.
S for Seeds: Και με τη λέξη «seeds» (καρποί) ολοκληρώνεται το ακρώνυμο G-BOMBS.«Οι σπόροι δεν είναι μόνο για τα πουλιά» εξηγεί ο ειδικός, ο οποίος σας προτρέπει να πασπαλίσετε τα φαγητά σας με τσία, σουσάμι, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο και άλλους σπόρους. Εδώ ο δρ Φούρμαν ζητά να συμπεριλάβετε και τους ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα τα καρύδια, πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα παραπάνω διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωσή τους συνδέεται με τη μείωση του άγχους. Εξάλλου, όπως τονίζει ο ίδιος, ένας από τους εχθρούς της σιλουέτας είναι και το στρες. Αν εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα όλα τα παραπάνω, ο ειδικός σάς υπόσχεται πως σε έξι μόλις εβδομάδες θα δείτε το νέο αδύνατο, δυνατό και ανέμελο εαυτό σας να κάνει την εμφάνισή του. Αυτός θα σας χαμογελάσει στον καθρέφτη την ώρα που θα φοράτε το μαγιό σας έτοιμες για την παραλία. Προτού αποφασίσετε να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε άλλο πλάνο, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: youweekly.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika