Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η μέντα επεμβαίνει θεραπευτικά !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mint

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η μέντα επεμβαίνει θεραπευτικά !

Ευεργετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι ιδιότητες της μέντας στην ιατρική. Το εκχύλισμα μέντας ανακουφίζει από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου το οποίο συμπεριλαμβάνει μια σειρά συμπτωμάτων όπως για παράδειγμα κοιλιακό πόνο, κράμπες, φουσκώματα και άλλες δυσσάρεστες παρενέργειες όπως η δυσκοιλιότητα και η διάρροια.

Από το συγκεκριμένο σύνδρομο πάσχουν σε ποσοστό επί τοις εκατό, το 5 ως 20 του πληθυσμού των Αμερικανών. Η μενθόλη ως ουσία που παράγεται από την μέντα χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο ευρέως φάσματος αλλά είναι ότι πρέπει για το κοιλιακό άλγος. μ)Η μέντα ανακουφίζει έστω και προσωρινά από την φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα εντόμων, τα εκζέματα και τα εξανθήματα.

Άλλα παράγωγα όπως το «λάδι» της μενθόλης χαλαρώνει τα εντερικά τοιχώματα και το τσάι μέντας είναι ένα πολύ καλό στοματικό διάλυμα. Επίσης, γυναίκες που δεν θέλουν να πάρουν ισχυρά φάρμακα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τσάι μέντας για να αντιμετωπίσουν τη ναυτία και τον εμετό ενώ κυοφορούν.

Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει διάφορα είδη μέντας, ενδεικτικά αναφέρουμε : μίνθη η χνοώδης, μίνθη η μελανίζουσα, μίνθη η στρογγυλόφυλλος – ο κοινός αγριόδυοσμος, μίνθη η πυραμιδοειδής, μίνθη η σταχυώδης ή αλλιώς πράσινη κ.α.

Με τόσα είδη μέντας εσείς λαμβάνετε ακόμα φάρμακα;

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika