Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Συνταγές με φύλλα από φραγκόσυκα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

305

Συνταγές με φύλλα από φραγκόσυκα!!!

Τα φραγκόσυκα βρίσκονται σε αφθονία στα περισσότερα νησιά μας αλλά και στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τόσο ο καρπός όσο και τα φύλλα τους χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και αποτελούν πραγματική νοστιμιά! Είναι φρούτο πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Κ και φυτικές ίνες ενώ λέγεται ότι μειώνει τον διαβήτη.

Δείτε τις συνταγές

Ψητά φραγκόσυκα

Πως ετοιμάζουμε τα φραγκόσυκα

– Κόβουμε τα φρέσκα φύλλα στο μέγεθος…. μιας μεγάλης παλάμης.Τ α αγκάθια να είναι μαλακά ακόμα.

– Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξυρίζουμε τα αγκάθια και την φλούδα περιμετρικά.

– Πλένουμε τα φύλλα λίγο για να φύγει το gel, και τα σκουπίζουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

– Τα βάζουμε σε ζεστή σχάρα και τα ψήνουμε 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά,, ώστε να φανούν τα σημάδια της σχάρας και είναι έτοιμα….

– Τα χαράζουμε και βάζουμε λαδόξυδο, αλάτι και ρίγανη..

*Μπορούμε  να φτιάξουμε μια ωμή σάλτσα με:

– φρέσκα ντομάτα

– σκόρδο

– ελαιόλαδο

– ξύδι

– αλάτι

– ρίγανη

– 3-4 σταγόνες tabasco και

– τριμμένη φέτα

*Επίσης κόβονται κυβάκια και τα προσθέτουμε στην ομελέτα.

Σαλάτα

– Τα καθαρίζουμε όπως πριν.

– Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα πλένουμε καλά σε κρύο νερό να φύγει λίγο το gel.

– Βράζουμε νερό με ένα κρεμμύδι και ένα σκόρδο (τα οποία πετάμε μετά).

-Προσθέτουμε στο νερό τα φύλλα και τα βράζουμε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

– Τα σουρώνουμε  και τα ξεπλένουμε, με κρύο νερό.

   Είναι έτοιμα.

– Φτιάχνουμε σαλάτα με τα φύλλα βρασμένα, προσθέτοντας :

– μαύρα φασόλια,

– καλαμπόκι,

– ντομάτα,

– κάπαρη,

– ελιές,

– μαϊντανό,

– φρέσκο κρεμμύδι,

– τριμμένη φέτα,

– αλάτι,

– λαδόξυδο,

– 5-6 σταγόνες tabasco

…και ό,τι άλλο θέλετε.

*Πριν να σερβίρουμε κόβουμε βραστά αυγά με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω.

*Τα βρασμένα φύλλα φυλάσσονται σε αεροστεγές μπολ για 2-3 ημέρες

στο ψυγείο μας.

Πηγή: www.mytaste.gr

ΦΩΤΟ-Peter’s deli Greece

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea