Newsitamea.gr
AMEA news ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ

Συνεργασία ΙΚΑ και ΟΓΑ Κοινωνικής Ασφάλισης – Παροχές αναπηρίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

abcde

Συνεργασία  ΙΚΑ και ΟΓΑ  Κοινωνικής Ασφάλισης – Παροχές αναπηρίας

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης δέχτηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Πατσούρη, σε προγραμματισμένη συνάντηση, στα Γραφεία του Οργανισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υποδιοικητής του ΟΓΑ κ. Μιχάλης Τζελέπης και στελέχη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Διοικήσεις των δύο Ταμείων αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημιουργούν χρόνια προβλήματα και ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η Πιστοποίηση της Αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, η Απονομή Συντάξεων με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και η Αναμόρφωση και απλούστευση διαδικασιών που οδηγούν στην λύση χρόνιων προβλημάτων συνταξιοδοτικών υποθέσεων, που αφορούν στη Διακρατική Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι Διοικήσεις ΙΚΑ και ΟΓΑ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για στενή συνεργασία των δύο Φορέων, προκειμένου να υιοθετηθούν προτάσεις και να προωθηθούν συγκεκριμένες λύσεις στα ανωτέρω ζητήματα, με στόχο την ταχύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων.
Σε δηλώσεις του, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Βεργίνη και χαρακτήρισε “Επιβεβλημένη την συνεργασία και την συνλειτουργία των δύο φορέων προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα, καθώς το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ αποτελούν τον βασικό πυλώνα του κράτους πρόνοιας στην Ελλάδα”.

 

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης ευχαρίστησε τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ για την άμεση αποδοχή της πρόσκλησης και δήλωσε χαρακτηριστικά πως “Η στενή συνεργασία αποτελεί προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσεων για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο Ασφαλιστικοί Φορείς, τονίζοντας πως “Ανοίγουμε τις πόρτες συνεργασίας με το ΙΚΑ”.

 

Τέλος, από τη σύσκεψη προέκυψε η συγκρότηση Ειδικών Ομάδων Εργασίας, οι οποίες υπό την εποπτεία των Διοικήσεων ΙΚΑ και ΟΓΑ, θα σχεδιάσουν και θα προωθήσουν άμεσα προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η συνεργασία των υπηρεσιών ΙΚΑ και ΟΓΑ σε θέματα ψηφιοποίησης αρχείων και εκσυγχρονισμού των μηχανογραφικών διαδικασιών, προς όφελος των Ασφαλισμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou