Newsitamea.gr
AMEA news

Συμμετοχή Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. στην απεργία 20 Φεβρουαρίου

Συμμετοχή Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. στην απεργία 20 Φεβρουαρίου
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συμμετοχή Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. στην απεργία 20 Φεβρουαρίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της στη Χίο, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν εξαγγείλει τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ στους αντίστοιχους Νομούς και να προβάλλουν τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους, μαζί με κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής μας.

Διεκδικούμε:

  • Επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. και απεγκλωβισμό των επί πολλούς μήνες καθυστερημένων αιτήσεων. Τα Άτομα με Αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες, επιδοματούχοι και συνταξιούχοι αναπηρίας έχουν χάσει κάθε έσοδο και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση και την απόγνωση.
  • Ίδρυση ΚΕ.Π.Α. στη Λήμνο και την Ικαρία, για να μην αναγκάζονται σε μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα οι κάτοικοί τους, ταξιδεύοντας στη Λέσβο και τη Σάμο αντίστοιχα.
  • Ανθρώπινες Υπηρεσίες Υγείας για όλους τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.
  • Πλήρη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος στην ειδική αγωγή και συμμετοχή όλων των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση.
  • Νησιωτική πολιτική εδώ και τώρα, για ν’ αντιμετωπίζονται οι νησιώτες ισότιμα με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τα έξοδα επιβίωσης, μετά τη διακοπή των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων πρόνοιας και την απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση της επαναχορήγησής τους.

Καλούμε όλα τα Α.μεΑ., τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα όσους περιμένουν εξέταση από τις Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, την παραμονή στον τόπο τους, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou