Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

«Στο Θεό» … τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας στις Η.Π.Α.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mother

«Στο Θεό» … τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας στις Η.Π.Α.

Αιτίες όπως υπερβολική αιμορραγία, καρδιακή ανεπάρκεια ή μόλυνση του αίματος κ.α. μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η καρδία πλήττεται από υποοξυγόνωση, μείωση της ροής αίματος και ο ρυθμός της είναι άστατος σε σημείο που δεν αργεί να έρθει το μοιραίο για την μητέρα την στιγμή που έρχεται στον κόσμο μια νέα ζωή.

Για να μην έχει την ίδια τύχη και το μωρό βέβαια, οι γιατροί μέσα στα 5 πρώτα λεπτά απ΄ τη στιγμή της ανακοπής καρδιάς της μητέρας μπαίνουν στη διαδικασία καισαρικής τομής. Ωστόσο, τα επίπεδα μητρικής θνησιμότητας έχουν φτάσει μεταφορικά … στον Θεό ! Στα 56 εκατομμύρια γεννήσεων, 4843 καρδιακές προσβολές ! Ένας θάνατος κάθε 11.749 γεννήσεις, αν προτιμάτε διαφορετικά.

Από τις αιτίες που αναφέραμε παραπάνω και οδηγούν στην καρδιακή ανακοπή τα ποσοστά δείχνουν πως η υπερβολική αιμορραγία είναι ο σημαντικότερος παραγοντας που την προκαλεί κατά 47.7%. Επίσης το 13.3% εμφάνισε καρδιακή ανεπάρκεια και εμβολή αμνιακού υγρού και τέλος το 11.2% εμφάνισε μόλυνση του αίματος.

Σημαντικό ή μη μπορεί να θεωρηθεί επίσης το γεγονός πως το 3,7% των γυναικών που πεθαίνουν είναι μαύρες. Λευκές ή μαύρες … είναι μητέρες και όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό το νεογνό να νιώσει πως βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του και όχι δίπλα σε ένα άψυχο σώμα.

Οι γιατροί βέβαια κάνουν ότι μπορούν ! Το 60% των καρδιοπνευμονικών ανανήψεων είναι επιτυχημένες στις ΗΠΑ και έτσι δυο ζωές μπορούν να χαίρουν άκρας υγείας !

 

Επιμέλεια κειμένου :  Γιώργος Τσιματσίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika