Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Στους 6 οι θάνατοι από την γρίπη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στους 6 οι θάνατοι από την γρίπη

Έξι άτομα είναι ο απολογισμός των θανάτων από την γρίπη στην χώρα μας, κάνοντας πλέον σαφές, ότι ο ιός της γρίπης έχει χτυπήσει για τα καλά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος θάνατος, αφορά έναν νέο άνθρωπο, μόλις 32 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενο νόσημα την παχυσαρκία. Επίσης αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 11 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι εισήχθησαν στις ΜΕΘ, από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών έχει ανέλθει στα 23, με την πλειοψηφία αυτών να αφορά σε ανθρώπους ηλικιωμένους ή με σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Αναφέρονται όμως και περιστατικά ασθενών οι οποίοι εμπίπτουν στις αμφιλεγόμενες επιστημονικά ομάδες υψηλού κινδύνου των παχύσαρκων και των καπνιστών.

Σε ό,τι αφορά στον ιό που κυριαρχεί, οι μέχρι τώρα αναλύσεις δείχνουν ότι τα πέντε θανατηφόρα γριπώδη περιστατικά οφείλονταν στον πανδημικό ιό τύπου Α Η1Ν1 και το ένα στο «κοκτέιλ» του πανδημικού ιού και του τύπου Β.

Οι λοιμωξιολόγοι συνιστούν στα άτομα υψηλού κινδύνου να ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντιικά φάρμακα, οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, αμέσως μόλις νοσήσουν με γρίπη και χωρίς να επιβεβαιώσουν εργαστηριακά τον ιό της νόσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika