Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σκότωσαν το παιδί τους για να το …κληρονομήσουν!

Σκότωσαν το παιδί τους για να το …κληρονομήσουν!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σκότωσαν το παιδί τους για να το …κληρονομήσουν!

Στη φυλακή οδηγήθηκαν σήμερα οι θετοί γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό την περασμένη Κυριακή στη βορειοδυτική Ισπανία καθώς οι δικαστικές αρχές εκφράζουν υποψίες ότι το σκότωσαν για να καρπωθούν την περιουσία του.

Ο δικαστής Χοσέ Αντόνιο Βάθκεθ Τάιν, στον οποίο απολογήθηκαν σήμερα η 44χρονη δικηγόρος Ροσάριο Πόρτο και ο πρώην σύντροφός της Αλφόνσο Μπαστέρα, τους έκρινε προφυλακιστέους, όπως έγινε γνωστό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλικίας.

Η Πόρτο, που για μια δεκαετία ήταν επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Γαλικία, καθώς και ο 49χρονος δημοσιογράφος Αλφόνσο Μπαστέρα, στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Την περασμένη Κυριακή, εκδρομείς ανακάλυψαν το πτώμα της 12χρονης Ασούντα Γιονγκ Φανγκ Μπαστέρα Πόρτο, του κοριτσιού που είχε υιοθετήσει από την Κίνα το ζευγάρι, σε ένα δασικό μονοπάτι στο Τέο, κοντά στον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλας. Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι η 12χρονη δολοφονήθηκε από κάποιους που την νάρκωσαν και την στραγγάλισαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Φάρο δε Βίγκο, είχε ναρκωθεί με διαζεπάμη, ένα αντικαταθλιπτικό με ηρεμιστικές ιδιότητες. Το ίδιο φάρμακο λάμβανε η θετή μητέρα της.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι θετοί γονείς σκότωσαν το κορίτσι για να αρπάξουν την περιουσία του καθώς οι παππούδες του, οι γονείς της Πόρτο, είχαν αποφασίσει να τα αφήσουν όλα στη μικρή. Η μητέρα και ο πατέρας της δικηγόρου πέθαναν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το 2011 και το 2012 αντίστοιχα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ζητήσει από τη Μαδρίτη να διαλευκάνει την υπόθεση το συντομότερο δυνατόν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea