Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σ.Κ.Π. ΥΓΕΙΑ

Ενημερωτική ημερίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

skp12

Ενημερωτική ημερίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Tο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργάνωσε στις 17 Μαΐου 2014, ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, την αντιμετώπιση της και την υποστήριξη του πάσχοντος από Σκλήρυνση κατά Πλάκας πληθυσμού, τόσο σε επίπεδο διαγνωστικό όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικό και ψυχολογικής υποστήριξης. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Δημιουργία Διασυνοριακής Ομπρέλας Προστασίας του γενικού και πάσχοντος πληθυσμού για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας», το οποίο υλοποιείται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

 Την ημερίδα χαιρέτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας και εκπρόσωπος της Ένωσης Κοινοτήτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Δρ. Κυριάκο Βερεσιέ (Νευρολόγο – Ψυχίατρο), ο οποίος παρουσίασε την Κυπριακή πραγματικότητα σε σχέση με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και παρέθεσε στοιχεία όσο αφορά τη συχνότητα της παρουσίας της ασθένειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από τη νόσο, στην Ε.Ε. τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) άτομα και περίπου δύο χιλιάδες στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών αφορά νέες γυναίκες, καθώς προσβάλει περισσότερο τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες σε αναλογία 2 προς 3.

Ακολούθως, πήρε το λόγο ο Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Καθηγητής Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Στην ομιλία του παρουσίασε τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στην ασθένεια, ενώ ο κ. Γεώργιος Σλίβαν, δημοσιογράφος, έκανε παρουσίαση με θέμα «Ξυπνώντας με τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας».

Ο κ. Ανδρέας Παυλάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην παρουσίαση του ανάλυσε τις ενέργειες που υλοποιούνται στην Κύπρο στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Κινητή Μονάδα, μέσω της οποίας δόθηκε η ευκαιρία εξέτασης αλλά και ενημέρωσης σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και ταυτόχρονα βοήθησε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες να υποβληθούν σε δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η Ημερίδα έκλεισε με τον κ. Μάκη Οικονόμου, Επιστημονικό Συνεργάτη της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ο οποίος παρουσίασε το Έργο «Δημιουργία Διασυνοριακής Ομπρέλας Προστασίας του γενικού και πάσχοντος πληθυσμού για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: www.sigmalive.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@