Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σε νέα υπόθεση αρπαγής βρέφους εμπλέκεται η “μαμά” της Μαρίας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

590_6ab08739c6aa20444bfd9aa10e7bfc51

Σε νέα υπόθεση αρπαγής βρέφους εμπλέκεται η “μαμά” της Μαρίας

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο Ρομά – μία γυναίκα 58 ετών και ένας άνδρας 59 ετών – στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα βρέφος γένους θηλυκού, που δεν είναι τέκνο τους.

Κατά την εξέταση προέκυψε ότι, το βρέφος δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό, τους το παρέδωσε η 41 ετών γυναίκα που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας, στις αρχές του Σεπτεμβρίου του έτους 2013, άνευ χρηματικού ποσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συλληφθείσα προσήλθε για εξέταση έχοντας μαζί της το μωρό, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά. Στην κατοχή της 58χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι, οι δύο Ρομά, τον Σεπτέμβριο του έτους 2013, κατάφεραν να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων, απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του αρπαγέντος βρέφους εις διπλούν.

Ειδικότερα, ο 59χρονος προέβη σε ψευδή δήλωση γέννησης του βρέφους στο Δήμο Αθηναίων, κατά την ύποπτη περίοδο της διετίας 2012 – 2013, που οδήγησε στην απομάκρυνση της διευθύντριας, της προϊσταμένης καθώς και υπαλλήλων των υπηρεσιών του Ληξιαρχείου .

Ακολούθως δε, μετά την παραλαβή του βρέφους, η 58χρονη μετέβη στο Δήμο Κατερίνης, όπου με την χρήση ενός εκ των δύο ληξιαρχικών πράξεων, προσπάθησε δύο φορές ανεπιτυχώς, να προβεί στη δήλωση του μωρού, στην οικογενειακή της μερίδα, στο Δήμο Κατερίνης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης.

Επιπλέον, η 41χρονη Ρομά, η οποία φέρεται ότι παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανωτέρω συλληφθείσας, είναι ήδη έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης, για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του βρέφους και των γενετικών στοιχείων του 59χρονου και της 58χρονης, καθώς και των γενετικών στοιχείων της 41χρονης.

Το κοριτσάκι παρελήφθη από αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού εξετάστηκε από ιατρό βρέθηκε υγιές.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ σε αυτές συνέδραμαν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της Εθνικής και Διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κατερίνης για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

 

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika