Newsitamea.gr
AMEA news ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Πώς να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή της οικογενείας που έχει ένα άτομο με αυτισμό!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

autistic-family-relax-600

Πώς να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή της οικογενείας που έχει ένα άτομο με αυτισμό!-ΦΩΤΟ

Ζώντας με ένα αυτιστικό άτομο μπορεί να δημιουργήσει πολύ άγχος σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό ( μια βίο- νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να αλληλεπιδρά κοινωνικά και να επικοινωνεί αποτελεσματικά) η συμπεριφορά ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Η υπομονή και η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία για όσους ζουν μαζί με άτομα με αυτισμό . Σίγουρα θα χρειαστείτε μια ομάδα υγειονομικής περίθαλψης που θα συμπεριλαμβάνει  είτε έναν αναπτυξιακό παιδίατρο ή ψυχίατρο. Να πάει το παιδί σε ένα ειδικό σχολείο που θα εφαρμόζεται εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και θα υπάρχει εξατομικευμένο σχέδιο μετάβασης στην κοινωνία. Να αρχίσει να λαμβάνει συμπεριφορική θεραπεία και να ανακαλύψει το επάγγελμα ή την απασχόληση που μπορεί να ακολουθήσει στην ενήλικη ζωή του.

autism1

Να είστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσετε ένα συνεχές άγχος, που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της φροντίδας του ατόμου.  Με συνυπευθυνότητα δώστε ο καθένας  χρόνο για τον εαυτό του μέσα στο σπίτι. Ακόμη και λίγα λεπτά την ημέρα μπορεί να είναι μια μεγάλη ανακούφιση από τις συνεχείς προκλήσεις.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια για τη φροντίδα ενός αυτιστικού ατόμου, είτε από διπλωματούχους ψυχολόγους , είτε από λογοθεραπευτές ακόμα και από το ίδιο το σχολείο. Αναζητήστε και συναντήστε άλλους ανθρώπους που ζουν με αυτισμό μέσα από online κοινότητες και ομάδες υποστήριξης σε δικτυακούς τόπους.

41WMh8AQs7L._SX300_

Πρέπει να υπάρχει συνεχή προσοχή για την ασφάλεια στο σπίτι , όταν φροντίζετε κάποιον με αυτισμό. Οι προφυλάξεις πρέπει να είναι παρόμοιες με αυτές των γονέων που έχουν  νήπια και μικρά παιδιά.  Μεγάλη ασφάλεια με κλειδαριές στις πόρτες και τα ντουλάπια , να καλύψετε ηλεκτρικές πρίζες και τοποθετήστε φυσικά εμπόδια ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε σόμπες και βρύσες με ζεστό νερό.

Συζητήστε τις ανησυχίες που πιθανόν να έχουν τα αδέλφια ενός αυτιστικού άτομου. Μπορεί να αισθάνονται αμηχανία και απογοήτευση όταν χρειάζεται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα αυτιστικά αδέλφια τους. Μπορούν επίσης να αισθάνονται ότι έχουν ξεχαστεί και παραμεληθεί από τους γονείς οι οποίοι αφιερώνουν πολύ χρόνο για τη φροντίδα του αυτιστικού παιδιού.

King family Older brother Cole Reedy and younger brother Tyler King.

Η ζωή με αυτισμό δεν είναι εύκολη, ούτε για τα ίδια τα άτομα, ούτε για εσάς που είστε δίπλα τους. Όμως μπορείτε να χαρείτε τις μικρές καθημερινές χαρές, όταν υπάρχει οργάνωση και αγάπη στη ζωή σας!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

(Στείλτε μας, τις δικές σας ιστορίες ή των ανθρώπων που γνωρίζεται και παλεύουν για τη ζωή!)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika