Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς καταλαβαίνω αν το παιδί μου έχει σκολίωση;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

thumbnail

Πώς καταλαβαίνω αν το παιδί μου έχει σκολίωση;

 

Η σκολίωση είναι μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης , η οποία όταν διαγιγνώσκεται  νωρίς , μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα χωρίς να εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού.

Όταν η σκολίωση διαγνωστεί σε προχωρημένο στάδιο , η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης ενδέχεται να  είναι σημαντική και η θεραπεία με χρήση εκμαγείων , τιραντών ή και με χειρουργική επέμβαση  είναιπιο δύσκολη. Αντίθετα , όταν η σκολίωση εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα , δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού και δεν οδηγεί σε απώλεια της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης.

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει ο γονιός αν το παιδί του έχει σκολίωση είναι ο εξής:

Στέκεται το παιδί με τα πόδια ενωμένα , σκύβει προς τα εμπρός  και τοποθετεί τα χέρια του ανάμεσα στα γόνατά του. Ο γονέας είναι πίσω ή μπροστά από το παιδί και κοιτάζει εάν η καμπύλη είναι συμμετρική και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Αν διαπιστώσει ασυμμετρία τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα γιατρό .

Η σκολίωση εμφανίζεται στο 2 έως 3 % του πληθυσμού στην παιδική ηλικία. Ωστόσο,αν οι γονείς είναι καλά ενημερωμένοι μπορούν να ανιχνεύσουν την ασθένεια πολύ νωρίς , κάτι το οποίο επιτρέπει μια πιο εύκολη θεραπεία χωρίς μετέπειτα επιπτώσεις.

 

 

boro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika