Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τη σπαστική κολίτιδα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πώς θα αντιμετωπίσετε τη σπαστική κολίτιδα;

Πώς θα αντιμετωπίσετε τη σπαστική κολίτιδα;

 

Πριν όμως απευθυνθείτε στο γιατρό σας και πριν οι πόνοι, η ναυτία και οι κράμπες διαταράξουν την ομαλότητα της ζωής σας, δοκιμάστε τις παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να θυμάστε πως όλα είναι θέμα συνήθειας και είναι στο χέρι σας να διαμορφώσετε έτσι τη ζωή σας ώστε να τιθασεύσετε την κολίτιδα και όχι εκείνη εσάς.

1. Τρώτε προϊόντα ολικής άλεσης

Ο τρόπος διατροφής είναι από τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να κάνετε, ακόμα και αν δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που ισχυρίζονται πως η σπαστική κολίτιδα δεν επηρεάζεται από τη δίαιτα. Παρά ταύτα, δοκιμάστε να κόψετε το fast food που σίγουρα δεν κάνει καλό σε τίποτα και δώστε έμφαση σε πιο φυσικές επιλογές, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, το καθαρό κρέας και η ολική άλεση που δεν είναι γεμάτα με συντηρητικά και άλλα χημικά στοιχεία, που αναμφισβήτητα δεν είναι οι ιδανικότερες επιλογές για ένα ευαίσθητο στομάχι.

 

Πώς θα αντιμετωπίσετε τη σπαστική κολίτιδα;

2. Κάντε αυτοπαρατήρηση

Ακόμα και αν έχετε περιορίσει τις επεξεργασμένες τροφές στο ελάχιστο και τα συμπτώματα της κολίτιδας επιμένουν, οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ένα ξέσπασμα είναι πολλές και όσο το συντομότερο τις εντοπίσετε και τις αποκλείσετε από τη διατροφή σας, τόσο το καλύτερο για εσάς. Μερικοί συνήθεις ύποπτοι είναι το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, η καφεΐνη, η επεξεργασμένη ζάχαρη, οι μπανάνες, τα οστρακοειδή και η σοκολάτα. Κάνε δοκιμές και διαπιστώστε οι ίδιοι ποιες μέρες περνούν ευκολότερα ανάλογα με τις διατροφικές σας επιλογές.

3. Πίνετε τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι άκρως βοηθητικό, εδώ και χιλιάδες χρόνια στα πλαίσια της ολιστικής ιατρικής, σε θέματα δυσπεψίας και στομαχόπονων. Καταπραΰνει τα συμπτώματα της κολίτιδας, όπως είναι οι ναυτίες και οι εμετοί και είναι εύκολο στην προετοιμασία καθώς μπορείτε απλά να ρίξετε μερικές φέτες τζίντζερ σε βραστό νερό και να το πιείτε επιτόπου.

4. Βάζετε ζεστές ή κρύες κομπρέσες

Δεν έχει σημασία αν εσάς σας απαλύνουν από τα συμπτώματα οι κρύες ή οι ζεστές κομπρέσες, αρκεί να έχετε μια από τις δυο εύκαιρες στο σπίτι, καθώς έχουν αποτελεσματική δράση απέναντι στα συμπτώματα και σας βοηθούν άμεσα να νιώσετε καλύτερα.

 

Πώς θα αντιμετωπίσετε τη σπαστική κολίτιδα;

5. Μάθετε να λέτε «όχι»

Το στρες επιτείνει τις κρίσεις της κολίτιδα, γι’ αυτό κάντε το προτεραιότητά σας να το ελαττώσετε στο μέτρο του δυνατού από τη ζωή σας. Μην αναλαμβάνετε μόνοι σας όλες τις ευθύνες του γραφείου και μάθετε να αρνείστε προτάσεις που περισσότερο θα σας αγχώσουν παρά θα σας προσφέρουν ευχαρίστηση. Δε χρειάζετε να αποδέχεστε όλες τις προσκλήσεις για νυχτερινές εξόδους, ενώ χρειάζεστε σίγουρα χρόνο για τον εαυτό σας, για χαλάρωση και ηρεμία.

6. Κάντε γιόγκα και διαλογισμό

Η γιόγκα και οι ασκήσεις διαλογισμού είναι δυο πολύ καλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της κολίτιδας. Ο διαλογισμός βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, ενώ πολλές ασκήσεις και στάσεις στη γιόγκα ενισχύουν την ευελιξία σας και γυμνάζουν και τα ζωτικά σας όργανα.

 

Πώς θα αντιμετωπίσετε τη σπαστική κολίτιδα;

7. Ξεκουραστείτε

Ο διαταραγμένος ύπνος επιδρά στη σπαστική κολίτιδα, καθώς η έλλειψή του, ανεβάζει τα επίπεδα της κοτριζόλης στο αίμα, η οποία ορμόνη με τη σειρά της, είναι εν μέρει υπεύθυνη για την εμφάνιση φλεγμονών σε όλη την έκταση του σώματος. Στοχεύετε πάντα σε 7-8 ώρες ύπνο κάθε βράδυ, ώστε να διατηρείτε ελεχόμενα τα συμπτώματα της κολίτιδας.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε πάντα εύκαιρο το τηλέφωνο του γιατρού σας που γνωρίζει καλύτερα τι σας κάνει καλό και τι κακό και, αν εσείς δεν τα καταφέρετε, θα είναι αυτός που θα καταφέρει να μετριάσει τα προβλήματα που σας προκαλεί η πάθηση της σπαστικής κολίτιδας.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika