Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πότε να φοβάστε (περισσότερο) τον ήλιο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140727_53d4f790a190f

Πότε να φοβάστε (περισσότερο) τον ήλιο!!!

 

Κάθε καλοκαίρι ο ήλιος της Ελλάδας ομορφαίνει τα τοπία της χώρας μας. Μαζί του, όμως, φέρνει και μερικούς σημαντικούς κινδύνους για την υγεία μας.

Και επειδή ποτέ δεν είναι καιρός για πειράματα με την υγεία, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι πρέπει να απολαμβάνουμε τις ακτίνες του ήλιου, αλλά με μέτρο και προσοχή. Και αν όλοι, λίγο πολύ, ξέρουμε να αποφεύγουμε τις… κακοτοπιές του καλοκαιριού, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι παρακάτω πρέπει να προσέχουν ακόμη περισσότερο!

Όσοι έχουν φακίδες ή ελιές

Αν έχετε πολλές ελιές ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που πρέπει να είναι προσεκτικοί με την έκθεσή τους στον ήλιο. Φροντίστε να τις καλύπτετε πάντα με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα

Όσο πιο ανοιχτός είναι ο τύπος του δέρματος σας, τόσο λιγότερη μελανίνη έχει για να το προστατεύει. Χρειάζεται οπότε και μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο. Για το λόγο αυτόν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο επιρρεπείς στα ηλιακά εγκαύματα.

Όσοι έχουν κιρσούς

Ο ήλιος σε συνδυασμό με τη ζέστη μπορεί να προκαλέσουν διαστολή των φλεβών και αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς. Αν έχετε ανάλογο πρόβλημα υγείας, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, ενώ φροντίστε στην παραλία να βρίσκεστε κάτω από ομπρέλα και να φοράτε αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Όσοι παίρνουν φάρμακα

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες φαρμάκων (π.χ. κρέμες για ακμή, φάρμακα για μύκητες, διουρητικά), που θέλουν προσοχή στην έκθεση στον ήλιο γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί προκληθεί φωτοευαισθησία, φωτοδερματίτιδα (εκδηλώνεται με εκτεταμένο εξάνθημα στις περιοχές του σώματος που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο) ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις. Συμβουλεύεστε το γιατρό αν λαμβάνετε τέτοια φάρμακα.

Πότε να φοβάστε (περισσότερο) τον ήλιο

Τα μικρά παιδιά

Η λειτουργία των μηχανισμών θερμορύθμισης εξασθενεί με τα χρόνια, ενώ στις μικρές ηλικίες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Έτσι, οι ηλικιωμένοι και τα μωρά είναι περισσότερο ευάλωτοι στις υψηλές θερμοκρασίες και κινδυνεύουν πιο πολύ από τον ήλιο. Τα παιδιά και τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία και γι αυτό πρέπει να φοράνε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Και 2 συμβουλές γένους θηλυκού

Αν θέλετε να βαφείτε και να φορέσετε αντηλιακό δεν υπάρχει πρόβλημα: η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού δεν μειώνεται αν το βάλετε μετά το μακιγιάζ, ωστόσο είναι προτιμότερο να το απλώσετε πριν βαφτείτε, ώστε να μην απομακρύνετε το μακιγιάζ.

Αν έχετε ξηρό δέρμα: τα αντηλιακά προσφέρουν κάποια ενυδάτωση. Στην περίπτωση όμως που η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή, τότε ίσως πρέπει να συνδυάσετε το αντηλιακό με κρέμα ημέρας.

 

 

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea