Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πόσο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9

Πόσο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών;

 

Η αντίληψη ότι οι γονείς πρέπει να μένουν μαζί ακόμα και όταν ο γάμος τους έχει τελειώσει, για το καλό των παιδιών τους, αποτελεί πλέον παρελθόν σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αλλά και για όσους έχουν ακόμα ενστάσεις, έρχεται τώρα μια έρευνα βρετανών επιστημόνων για να αποδείξει ότι η ευτυχία των παιδιών δεν εξαρτάται μόνο από τη σύνθεση της οικογένειας μέσα στην οποία ζουν, αλλά και από την ποιότητα της σχέσης που έχουν με τους γονείς τους και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Συγκεκριμένα ερευνητές από το βρετανικό ινστιτούτο NatCen μελέτησαν τη συμπεριφορά 12.000 παιδιών ηλικίας επτά ετών, τα οποία προέρχονταν από τρεις διαφορετικούς τύπους οικογενειών. Επρόκειτο για παιδιά που κατοικούσαν με τους δύο βιολογικούς τους γονείς, για παιδιά που ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη με ένα βιολογικό γονέα και με τον σύντροφο του γονέα τους και τέλος, για παιδιά που ζούσαν σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Τα παιδιά αυτά ρωτήθηκαν πόσο συχνά νιώθουν ευτυχισμένα και από κάθε κατηγορία το 36% απάντησε ότι είναι ευτυχισμένο συνεχώς, ενώ το υπόλοιπο 64% δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένο μόνο κάποιες φορές ή σχεδόν ποτέ!

Η επικεφαλής της έρευνας, Jenny Chanfreau, υποστηρίζει ότι τα παιδιά που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες είναι το ίδιο ευτυχισμένα με τα παιδιά που κατοικούν και με τους δύο γονείς τους επειδή η ποιότητα της σχέσης και όχι ο τρόπος που είναι δομημένη μια οικογένεια, αντανακλά την ευτυχία ή τη δυστυχία των παιδιών.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια και άλλοι παράγοντες, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, γονείς που φωνάζουν στο σπίτι ή οι συνεχείς καβγάδες με τα αδέλφια τους, είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μπορεί να κάνουν τα παιδιά δυστυχή.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou