Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ…

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας… άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας…

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό;

Είναι πολύ εύκολο.

Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου. Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει. Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.

Το νεφρικό σύ-στημα λειτουργεί ως «μονάδα καθαρισμού» που αποβάλλει κάθε περιττή και επικίνδυνη ουσία από το αίμα (π.χ. φαρμακευτικές ουσίες). Η απομάκρυνση των τοξινών και της περίσσειας νερού από το αίμα είναι μία από τις κύριες λειτουργίες των νεφρών, τα οποία καθημερινά φιλτράρουν και καθαρίζουν 200 λίτρα αίματος (ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε 1.000 φλιτζάνια του τσαγιού). Με αυτό τον τρόπο, τα νεφρά μας διατηρούν την ισορροπία των υγρών του σώματος, ενώ παράλληλα ρυθμίζουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενεργοποιούν τη βιταμίνη D.

**  Βήματα για υγιή νεφρά

Εκτός από την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη και τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που φθείρουν τις νεφρικές μας λειτουργίες, όπως είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, οι πέτρες στα νεφρά. Για να τα προστατεύσετε, λοιπόν, πρέπει:

1.Να ρυθμίζετε την αρτηριακή σας πίεση.

2.Να ελέγχετε τη γλυκόζη στο αίμα σας.

3.Να μειώσετε τη χοληστερίνη σας.

4.Να διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα ή να χάσετε βάρος όσοι είστε υπέρβαροι.

5.Να σταματήσετε το κάπνισμα.

6.Να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.

7.Να αντιμετωπίσετε την αναιμία και τις πέτρες στα νεφρά, όσοι έχετε.

** Το νερό καθαρίζει τα νεφρά και το αλάτι τα βλάπτει;

Συχνά ακούμε ότι το αλάτι βλάπτει τα νεφρά μας και ότι το νερό τα καθαρίζει. Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται κάπου στη μέση:

●Το αλάτι δεν επιβαρύνει άμεσα τη λειτουργία των νεφρών. Ωστόσο, επειδή η υπερκατανάλωσή του αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα που βλάπτει τα νεφρά, πρέπει να το αποφεύγετε ή να το καταναλώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Κατά τον ίδιο τρόπο, πρέπει να αποφεύγονται τα γλυκά, όταν κάποιος έχει σάκχαρο, ή τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο από ανθρώπους που υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά. Με άλλα λόγια, οι τροφές που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο ή να αποφεύγονται είναι αυτές που επιδεινώνουν συνήθως τους παράγοντες που προκαλούν νεφρικές βλάβες.

●Όσον αφορά το νερό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνουμε όσο νερό χρειαζόμαστε και να μην υπερβάλλουμε. Περισσότερο νερό πρέπει να πίνουν μόνο όσοι έχουν πέτρες στα νεφρά. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ενυδάτωση του οργανισμού μας δεν επιτυγχάνεται μόνο με το νερό, αλλά και με άλλα υγρά (π.χ. χυμούς φρούτων).

Πληροφορίες απο

AΠO ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΙΑΜΟΠΟΥΛΟ, νεφρολόγο, καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou