Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πρόεδρος Φαρμακοβιομηχανίας: Δανείζουμε το κράτος εδώ και χρόνια!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τον μεγαλύτερο απευθείας πιστωτή των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ αποτελούν σήμερα οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις καθώς τα χρέη του δημοσίου στις φαρμακοβιομηχανίες φθάνουν
πια το 1,8 δισ. Ευρώ επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κώστας Φρουζής μιλώντας στο συνέδριο Healthworld 2012. Τι δεσμεύσεις ζητούν οι εταιρείες από την κυβέρνηση 

Δεν είναι μόνο οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, τα εργαστήρια, οι κλινικέ, οι προμηθευτές αλλά και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις που αναμένουν με αγωνία να δούνε ρευστό δια χειρός κυβέρνησης. Άλλωστε πλέον τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις αγγίζουν το 1,8 δισ. Ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής μιλώντας στο συνέδριο Healthworld 2012 ζήτησε ρητή γραπτή δέσμευσή από την κυβέρνηση για άμεση αποπληρωμή των υποχρεώσεών της μέσα στο 2012 καθώς και να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις στην πολιτική φαρμάκου.
Και το περίεργο βέβαια είναι σύμφωνα με τον κ.Φρουζή ότι ενώ την τελευταία τριετία η δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 45% τα χρέη ανεβαίνουν καθημερινά.
Εκτός των άλλων ο κ.Φρουζής, τόνισε, πως «οι στόχοι υπερσυμπίεσης του προϋπολογισμού του φαρμάκου για το 2013-2014 ισοδυναμούν με πλήρη κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης με αποτέλεσμα να στραφούν οι ασθενείς στα νοσοκομεία. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την εκτόξευση των συνολικών δαπανών για την υγεία».
Για το λόγο αυτό, όπως δήλωσε «η υπογραφή ενός Συμφώνου Σταθερότητας μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας και Κυβέρνησης με σαφείς, απλούς όρους Υποχρεώσεων και Δικαιωμάτων είναι μονόδρομος. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορεί να ζητείται από την φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί τον πάροχο που πιστώνει απευθείας και επί σειρά ετών ένα σύστημα χωρίς προοπτική βιωσιμότητας». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika