Newsitamea.gr
ΗΙV ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακό τζελ θα προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

098

Πρωτοποριακό τζελ θα προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Οι γυναίκες θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιούν ένα τζελ μετά το σεξ προκειμένου να προστατευθούν από τον επικίνδυνο ιό HIV.

Στο πλαίσιο δοκιμής σε πειραματόζωα, οι φαρμακευτικές ουσίες που χορηγήθηκαν τρεις ώρες μετά τη λοίμωξη κατάφεραν να προστατεύσουν τις θηλυκές μαϊμούδες από ένα συγκεκριμένο τύπο του HIV.

Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Science Translational Medicine μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αποτελεσματική προστασία ενάντια στον ιό.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω κλινικές δοκιμές ώστε να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα της νέας θεραπείας και τονίζουν την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού προκειμένου να αποφύγουμε πιθανές λοιμώξεις.

Τα φαρμακευτικά τζελ που περιέχουν δραστικές ενάντια στον HIV δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα σαφή αποτελέσματα στις δοκιμές σε ανθρώπους.

Η νέα αμερικανική έρευνα εφάρμοσε μια διαφορετική προσέγγιση, δοκιμάζοντας τη θεραπεία σε μαϊμούδες μετά την έκθεση στον ιό. Το τζελ παρείχε προστασία σε πέντε από τις έξι μαϊμούδες όταν εφαρμόστηκε εντός τριών ωρών μετά τη λοίμωξη.

Επικεφαλής της νέας μελέτης ήταν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα της Τζόρτζια και οι εκπρόσωποί του δηλώνουν πως τα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα για τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του ιού.

Πηγή:www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika