Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Προσοχή: Δείτε ποια δίαιτα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Προσοχή: Δείτε ποια δίαιτα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας

Προσοχή: Δείτε ποια δίαιτα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας!!!

 

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από μερικά περιττά κιλά χωρίς να βάλετε την υγεία σας σε κίνδυνο, υπάρχει μια δίαιτα που θα πρέπει να αποφύγετε.

Έχει αγαπηθεί από αστέρες του Χόλυγουντ και θεωρείται αποτελεσματική όχι μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά και για τη μείωση της χοληστερόλης ή την προστασία από την άνοια.

Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ στην Αγγλία διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί μακροπρόθεσμα να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο επιρρεπείς σε κάθε είδους λοιμώξεις.

Ο λόγος για τη «νηστεία με διαλείμματα», όπως το σύστημα 5:2. Στη δίαιτα αυτή, τρώμε ό,τι θέλουμε για 5 μέρες την εβδομάδα και κάνουμε αυστηρή νηστεία για 2 ημέρες την εβδομάδα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τέσσερα γονίδια που σχετίζονται άμεσα με τη μακροζωία ώστε να κατανοήσουν πώς σχετίζεται το προσδόκιμο ζωής με την ικανότητα του οργανισμού να αντιστέκεται στις φλεγμονές. Αντίστοιχα γονίδια ενεργοποιούνται από τις θεραπείες με αντιοξειδωτικά ή τις δίαιτες με διαλείμματα.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolution δείχνει ότι τέτοιες στρατηγικές συμβάλλουν μεν στη μακροζωία, όμως μπορεί μακροπρόθεσμα να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν σε δροσόφιλα, ένα είδος μύγας που αποτελεί πρότυπο οργανισμό στο πλαίσιο ερευνητικών δοκιμών.

Ωστόσο, τα γονίδια που μελετήθηκαν είναι παρόμοια με αυτά που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea