Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ποιο φύλο κινδυνεύει περισσότερο από τον καρκίνο;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

karkinos

Ποιο φύλο κινδυνεύει περισσότερο από τον καρκίνο;

Οι άνδρες έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με νέα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο έρευνας για τον Καρκίνο που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκύπτει ότι πάνω από 4,6 εκατομμύρια άνδρες πεθαίνουν από τη νόσο κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, αριθμός που ισοδυναμεί με 126 άνδρες για κάθε 100.000.

Αντίστοιχα περίπου 3,5 εκατομμύρια γυναίκες πεθαίνουν από την ασθένεια κάθε χρόνο, αριθμός που ισοδυναμεί με 82 γυναίκες ανά 100.000 γυναίκες.

Η κεντρική και η ανατολική Ευρώπη είναι οι περιοχές όπου οι άνδρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε σύγκριση με τις γυναίκες. Αντιθέτως στην Ανατολική Αφρική οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο από ό, τι οι άνδρες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνδρες έχουν 30 % περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο σε σχέση με τις γυναίκες. Κάθε χρόνο καταγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο 126.05 θάνατοι από καρκίνο ανά 100.000 άνδρες, σε σύγκριση με 9,28 θανάτους που καταγράφονται ανά 100.000 γυναίκες.

Αυτή η διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντική. Οι 4 πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου παγκοσμίως είναι αυτός του πνεύμονα, του ήπατος, του στομάχου και του εντέρου, ενώ οι 4 σημαντικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του ήπατος, του στομάχου και του εντέρου που αντιπροσωπεύουν το 50 % του συνόλου των θανάτων από καρκίνο.

 Τα στοιχεία από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο, δείχνουν επίσης ότι πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο.  Οι άνδρες έχουν σχεδόν κατά 25% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με τη νόσο σε σχέση με τις γυναίκες.

Ο Nick Ormiston-Smith, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: ”Η αντίθεση σε ποσοστά θανάτου από καρκίνο μεταξύ των δύο φύλων μπορεί να οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι άνδρες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, διαγιγνώσκονται με τύπους καρκίνου που είναι πιο δύσκολο να θεραπευτούν, όπως ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, του ήπατος, του πνεύμονα και του οισοφάγου”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika