Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη οι άτεκνοι άνδρες-ΥΓΕΙΑ

Πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη οι άτεκνοι άνδρες
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη οι άτεκνοι άνδρες

 

Οι άνδρες που δεν έχουν κάνει παιδιά είναι πιο πιθανό να νιώθουν κατάθλιψη συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έχουν δημιουργήσει οικογένεια, ανατρέποντας την καθιερωμένη αντίληψη που θέλει το ψυχικό φορτίο για την μη απόκτηση οικογένειας να βαραίνει κυρίως τις γυναίκες.

Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, οι άνδρες έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τις γυναίκες να θέλουν παιδιά και μάλιστα να νιώθουν μεγαλύτερη κατάθλιψη, θυμό και στεναχώρια, συγκριτικά με τις γυναίκες, σε περίπτωση που δεν γίνουν γονείς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το 38% των ανδρών είπαν ότι ένιωθαν κατάθλιψη που έμειναν άτεκνοι συγκριτικά με το 27% των γυναικών. Επίσης, το 50% αυτών ένιωθαν κοινωνική απομόνωση συγκριτικά με το 27% των γυναικών. Επιπλέον, το 25% ένιωθαν θυμό συγκριτικά με το 18% των γυναικών. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι κανένας άνδρας δεν ένιωθε ενοχές, συγκριτικά με το 16% των γυναικών.

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο Keele, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας στο Λονδίνο, επίσης κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι επιρροές που δέχονται οι άνδρες και οι γυναίκες για την απόκτηση παιδιού είναι διαφορετικές.

Οι γυναίκες αναφέρουν συχνότερα την προσωπική επιθυμία και την έντονη βιολογική ανάγκη να κάνουν παιδί ως σημαντικότερα κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας. Οι άνδρες από την άλλη μεριά αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση από την κοινωνία και την οικογένεια.

 

Πηγή: vita.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika