Newsitamea.gr
AMEA news ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πατέρας κατασκεύασε προσθετικό χέρι για το γιο του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πατέρας κατασκεύασε προσθετικό χέρι για το γιο του

Χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση, ο 12χρονος Λίον Μακ Κάρθι μπορεί πλέον να ζωγραφίζει με το αριστερό του χέρι. Ο πατέρας του Πωλ κατασκεύασε μόνος του ένα προσθετικό χέρι για το γλυκύτατο γιο του, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σύγχρονο εκτυπωτή και μερικά απλά υλικά.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS, η αγορά του προσθετικού μέλους θα είχε κοστίσει στους γονείς δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ενός το κόστος για τον εκτυπωτή και τα υλικά δεν ξεπερνά τα 2.500 χιλιάδες δολάρια.μ)

Ο Πωλ Μακ Κάρθι από τη Μασαχουσέτη αναζητούσε επί δύο χρόνια μια οικονομική λύση στο πρόβλημα του γιου του. Τελικά, η έμπνευση ήρθε από ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο έδειχνε πώς ο Ιβάν Όουεν χρησιμοποίησε την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης για να κατασκευάσει ένα προσθετικό χέρι για τον 5χρονο γιο του. Έτσι, ο Πωλ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που ήταν διαθέσιμος στο σχολείο του γιου του και ξεκίνησε να κατασκευάζει το χέρι.

Οι οδηγίες για τη συναρμολόγηση του προσθετικού μέλους ήταν διαθέσιμες δωρεάν στο Διαδίκτυο από τον Ιβάν Όουεν.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

 

[youtube id=”FGSo_I86_lQ” width=”620″ height=”360″]

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika